bugün

en abartılan yiyecek ve içecekler

en overated yazıcaktım ama ingilizce yerine türkçe yazayım istedim.
hakikaten bazı yiyecekler mesela avokado, ne tadı var ne tuzu ama sürekli sosyal medyada paylaşılıyor sanki hızır ilacı gibi..
en abartılan yiyecek ve içecekler bana göre şunlardır;

1- avokado (en tatsız tutsuz meyvedir bence. olmasa da olur ama gel gör ki sporcuların, gurmelerin kahvaltı tabaklarının vazgeçilmezidir.)
2- türk kahvesi (minimal bardağında acımtrak bir tattan ne keyif alıyorlar anlamadım gitti)
3- donut (bu da avrupa özentiğinden olsa gerek övülüyor, her yerde paylaşılıyor ama pek bi hikayesi yok. belki görsel olarak güzel duruyor olabilir ama tadı berbat)
4- suşi (malum bizim milletin yabancı özentiiliği sonsuza dek devam edecek gibi. şimdi de tadı bir şeye benzemeyen suşi'yi sözüm ona kendini elit sanan bi kesim büyük paralar dökerek yiyor restoranlarda. tadı balık'ın içine pirinci koy aynen o.)
5- rakı (evet kafa yapıyor ama tadı acayip kötü. bozulmuş narı kabuğuyla yemek gibi düşünün..)
6- makaron (ya abi şu taptığınız batı özentiliği ne zaman bitecek be. makaron da sırf görselliği güzel duruyor diye tadı abartılan yiyeceklerden. oysa bim'deki beze'nin renklendirilmiş halidir.)
7- boyoz (izmir'e özgü bildiğin yağlı mı yağlı hamurdur. )
8- kruvasan (fransızların tüm dünyaya iyi pazarladığı tadı abartılmış yiyecek. açma'nın içine çikolata ekle aynısı işte..)
9- muhlama (sadece ülkeler değil bölgeler de dandik yiyeceklerini dışarıya pazarlıyor. karadenizin batı bölgelerine iyi pazarladığı boş yiyecek..)
10- perde pilavı (bazı gurme'ler dünyanın en güzel yemeği bile demiştir buna ama inanın etli pilavdan başka bir şey değildir. siirt'e özgü bu yemek de sırf görselliği güzel diye piyasada en elit yemeklerden sanılıyor. oysa pek bi hikayesi yok!)
güncel Önemli Başlıklar