bugün

27 ocak 2009 salca nin duyurusu

yılların seovi'si olarak pek çok mantık hatası tespit ettiğim duyuru.

1. maddede değerli moderatörlerimiz bir kural koymuş.

--spoiler--

1. bir yazar, diğer bir yazarı bir saat içinde altıdan fazla "eksi" oylayamaz. bu sistem şu andan itibaren devreye girmiştir.

--spoiler--

yani örnek ile açıklar isek, cemsbg nick'li seovi faati nick'li kurbanını bir saat içerisinde en çok 6 kez eksi oylayabilir. 60. dakika dolduğu anda tekrar saldırıya geçip 6 eksi oy daha kondurabilir. rapidshare mantığı gibi biraz. sonra değerli moderatörlerimiz 2. maddeyle birlikte hemen bir üstteki 1. maddeyi saf dışı bırakmışlar.

--spoiler--

2. bir yazar, diğer bir yazarı gün içinde peşpeşe 6 ve üzeri eksi oylaması durumu seri eksi oy vermeye girer ve bu oylar iptal edilebilir.

--spoiler--

verilen 1 saatlik süre es geçilmiş, gün içerisinde "6 ve üzeri eksi" olarak limit değiştirilmiş. şimdi ilk maddeyi esas alırsam, azimli bir seovi olduğum da göz önüne alınırsa, ben bu herifi bir günde 6 x 24 = 144 kez eksi oylayabilirim. fakat ikinci maddeyi göz önüne alırsam, gün içerisinde maksimum 5 kez eksi oylayabilirim. görüldüğü üzere, 2. maddenin gelişiyle ilk maddenin yalan olması bir oluyor.

3. maddede herhangi bir mantık hatası tespit edilememiştir. sırf oylama işi için alınan fake hesap olduğu bariz olduğundan silinmesi farzdır, eyvallahtır.

fakat 4. maddeye gelecek olursak;

--spoiler--

4. bu kararlar duyurunun yayınlandığı tarih itibariyle geçerlidir.

--spoiler--

2 yılı aşkın bir süredir yazarlık yapan bir bünye olarak, defalarca düşman klanlara mensup seovilerin saldırılarına maruz kalmış bir kişi olduğum açık ve net bir biçimde ortada. duyurunun yayınlandığı tarihten itibaren yazarlığa başlayan ve benimle aynı sayıda artı oy alan bir vatandaşın karma değeri, bu uygulamanın yürürlükte olmasından kaynaklı olarak, benim karma değerimin en az 3-4 misli olacaktır. bu da haksız rekabete girecektir.

ha, bazı aklıevvel sözlükdaşlarım "karma için mi yazıyorsun?" şeklinde bir soru yöneltirlerse alınlarını karışlayarak doğruca bir turşu dükkanına sokar, kusana kadar lahana turşusu yediririm perhizde olmalarına aldırmayarak. "e be şuur katsayısı kaf dağını aşmış yüce şahıs, madem karma dert değil neden ağlarsın seovi başlıklarında?" diye sorar, itin sindirim sisteminin son halkasına itinayla sokup çıkartırım.

işte geliyoruz en can alıcı çarpıklığa;

sol çerçeveyi seri bir şekilde abidik kubidik başlıklarla dolduran, nickaltı vasıtasıyla size sallayan, açtığınız her başlığın altına ağzından salyalar saçarak dadanan kişilerle karşılaştığınızda eksi oy butonuna abanmıyor musunuz? en azından, yalnızca beğenmediğiniz hatta tiksindiğiniz entry'lerine eksi oy vermiyor musunuz? gün içinde 50 tane yavşakça entry girmiş bir yazar bünyeyi, her birine bir kez olmak üzere toplamda 50 eksi ile cezalandırmak istediğinizde ne tezek yiyeceksiniz afedersiniz?

bu kısmı da anladıysak şunu ifade etmek isterim;

değerli dostlar, aziz romalılar, sevgi ve saygıdeğer yurttaşlar, muhterem kane'Ler... madem herkes hakkı olanı istiyor, madem herkes eşitlikten yana tavır almış, madem herkes böylesine dürüst, neden yalnız seoviye savaş açıldı? neden haksızlığın bir diğer boyutu olan saovm'e karşı kimsenin gıkı çıkmıyor? haketmediği cezadan herkes tiksinir de, neden insan nesli hep haketmediği ödülü afiyetle mideye indirip gerine gerine çıkartır sindirim neticesinde?

lütfen itina ile araştırınız;

"dürüstlük nedir ne değildir?".

sözün özü;

bu duyuruda bahsedilen kararlar, 3. karar hariç tamamen sözlüğün doğasına aykırıdır. anlamsızdır. gereksiz kere gereksizdir.

sevgi, saygı ve hürmet...

benim gibi seovilik görevini layıkıyla yerine getiren yüce gönüllü kişilerle özel mesaj vasıtasıyla fikir teatisinde bulunmak isterim. kendilerine, bu 4 maddelik kararlar silsilesini bertaraf etmenin yolunu bulduğumu müjdeler, gözlerinden hasretle öperim.