bugün

islam ı araplaştırmak

Türkiye cumhuriyeti için Türklerde çıkışına bakarsak eğer cemaatlerden ve tarikatlardan bağımsız olarak en büyük nedeni çarpık şehirleşmedir.

köylerde Kadın-erkek üretimde yanyanadır omuz omuzadır.Tarlaya,tabağa, bostana birlikte gidilir.Karadeniz için Denize birlikte açılınır. Köyde kadın erkek işi ayrımı pek yoktur. böylelikle üretimde birlikte olan kadın erkek kültürel şartlara göre eşit de sayılabilir. küçük bir populasyon olduğu için Namus koruma refleksi ve ahlaki yozlaşma da sıfıra yakındır çünkü çoğunluk ahlaklı ve namusludur.

Şehirlere göçle bu iş değişir. Sonuçta göç eden ailelerin çoğu şehirde kadın ve erkeğin eş olduğu iş alanlarında çalışacak durumda değillerdir. Haliyle iş erkekler için vardır, üzerine şehirlerin ahlaki yozlaşmışlığı da eklenince refleks olarak erkek egemenleşen ve kadınını korumaya çalışan toplum kadını toplum hayatından izole eder.

tabii her şey bu kadarla olsa iyi bir de şehirlerde yüzlerce yıldan beri bulunan ve Osmanlının son zamanları erken cumhuriyet dönemlerinde ingilizler tarafından desteklenen tarikatçılık ve siyasal islam akımı Din adı altında masum Anadolu Türk köylüsünü kandırınca olay tuz biber olur.

bilenler bilir 70lerin başlarına kadar FAtih semtinin istanbulun en modern en ileri semti olduğunu. Sonra göç ve bu cemaatleşmeyle ne hale geldiğini.

bütün bu olan olaylar giderek araplaşmamıza neden olur. Arapların cahiliye döneminden beri çözemediği kadın-erkek arasındaki uçurum olayları, Dinsel sapkınlıkları ve bilimumu cemaatler sayesinde insanımıza aktarılır, sosyo-ekonomik koşullar da bunları destekler, Üzerine bir de 80 darbesi gelip Ilımlı islamın bir ayağı tamamlanır.