bugün

kıyamet alametleri

bütün hadisler gerçek değildir, olamaz. Fakat Sünni ve Şii mezhep imamlarının tamamının üstünde uzlaştığı hadisleri sahih sayabiliriz.

Buna göre kıyamet alametlerinin önemli bir kısmı doğrudur diyebiliriz. Kur'an-ı Kerim'de tekvir suresi kıyametin koptuğu anı tasvir etmiştir. "O diri diri gömülen masum kız çocuğuna hangi günah yüzünden öldürüldüğü sorulduğunda..." ayeti var. Yani artık her türlü zulmün hesabının görüleceği bir ebedi hayatın öncesinde zulümlerin artacağı aşikar.

Cahiliye dönemi araplarının kız çocuklarını diri diri gömmeleri o dönem için verilmiş bir örnek. Fakat bunu her döneme uyarlamak mümkün. Annesinin başını kesip balkondan atan aşağılık, iğrenç yaratık her dönemde ve her toplulukta dehşet verici bir şey yapmıştır. Çocuk tecavüzleri, işkenceler, hayvan istismarları artık hem Türkiye'de, hem bütün dünyada çok arttı.

insanların artık her gün "Allahım bu acıya dayanamıyorum, ya bu şerefsizleri helak et ya da canımı al!" diye ölümü diledikleri bir dönemdeyiz. Bedenen deccal ve dabbetü'l arz henüz çıkmamış olabilir ama o ruhu taşıyan canavar, bozguncu, tehlikeli insanlar aramızda kol geziyor. Artık kimse komşusuna, akrabasına güvenmiyor. insanoğlu bozulduğu için sıla-i rahim de terk ediliyor. Bireycilik ön planda olduğu için anne-evlat bağı bile çok tuhaf bir yere evrildi. Ya bencilce, sevgisiz ya da evladını putlaştıran bir tavır görüyoruz. Hadislerde geçen "cariyenin efendisini doğurması..." bu işte. Artık modern zaman tanrıları evlatlar oldu.

"Asra yemin olsun ki, insan ziyandadır."