bugün

recep tayyip erdoğan

toplu konut adı altında son bir "toplama" uğraşında olan siyasetçidir. her akşam haberlerde "başvuran sayısı 3 milyon oldu hayır hayır 4 milyon oldu bir dakika şu anda aldığımız bilgiye göre 5 milyon oldu" söylemlerini duyuyoruz. ne tesadüf değil mi.. seçime 1 seneden az zaman kalmış 500 bin adet konut yapılacağı duyurusu yapılıyor ve daha 1 hafta olmadan 4-5 milyon kişi başvuruyor. ilk kazma yılbaşından sonra vurulacak. evlerin teslim süresi 2 sene olarak öngörülüyor. konutlar nerelere yapılacak isteyen istediği yerden alabilecek mi hiçbir şey belli değil.

500 bin konut projesi var ve başvuran sayısı belki 10 milyon kişi olacak. projenin içeriği muallak. aylık taksit miktarı asgari ücrete gelecek zam oranında güncellenecek. bugün atıyorum 2200 lira ile başladın ödemeye seneye bu zamanlar olmaz olmaz ya asgari ücret 10000 lira oldu diyelim senin taksitlerde 4500-5000 lira belki daha da fazlası civarına gelecek. ki bu varsayım projenin yapılacağını düşünerek yapılan bir varsayım. bence seçime kadar millete umut verip eğer seçimi kazanamazlar ise gelecek olan hükümeti biraz daha zorda bırakmak adına yapılan bir şey. çünkü o zamana kadar toplanan paraların sonu muhtemelen dask mevzusu gibi olacak..

paralar toplanır ortaya bir şey konulmaz ve seçimi kaybederler ise kendileri için gene sıkıntı yok gelecek olan hükümet veya cumhurbaşkanı sopanın altına giriyor. kendileri kazanırsa ne olur bilemem gerçekten yaparlar mı yaparlarsa bugün atıyorum 700 bin liraya gelecek ev 2 milyona mı gelir orasını ancak rabbim bilir. mevzuyu 3-4 gündür araştırıyorum kendimce daha elle tutulur bir tarafını yakalayamadım her tarafı muğlak her tarafı buğulu açıkça belirtilen vaat edilen hiçbir şey yok. bakanı da zaten çıktı dalga geçer gibi "ee eşinizden dostunuzdan borç alın biraz kemer sıkın ne yapalım yani" dedi..
güncel Önemli Başlıklar