bugün

başörtülüler psikolog olamaz

Bazi yazarlarin, benim altina yazdigim entry’yi sanirim kulaklariyla okumaya calistigi baslik. “Sen namaz kil duzelirsin” diyen bir terapist mi sence benim burda anlattigim terapist? Okumus, Terapist olmus insan zaten bunu soylememesi gerektigini bilir. Iste bu yuzden cami hocalarina, imamlarina gitmek yerine terapiste gidiyoruz. Ki cami hocalarinin belki cogunun psikolojiden zerre anladigi yok ne yazik ki. Psikolojiyi birak, islami felsefe nedir ne degildir bunu bile arastirmamis din adamlari var. Felsefi bir soru sorunca “Allah’in hikmetinden sual olunmaz” diyen imamlarla dolu ülke, okudugu kur’an’da Allah’in defalarca aklini kullanmasini, felsefi meselelere kafa yormasini adeta emretmesine ragmen.

islam, benim tesetturlu terapistimle yaptigim sohbetlerin yalnizca %20’sini olusturuyordur diyorum hatta entrymde. ben islam konusunu acmadan kendisi acmiyor. dinim konusunda hayatimla ilgili tereddut ettigim seyler olunca beni anlayip bana yardimci olabilecek bilgili birisi olmasi cok guzel bir sey.

Tesetturlu veya kisa biyikli ve sakalli terapistler size “oncelikle birayi ve zinayi bi birakacaksin” vari tavsiyelerde bulunmaz arkadaslar. Bu kadar korkmayin islami yasayan insanlardan.
güncel Önemli Başlıklar