bugün

zorla bulusturulan parayla yanina gidilen sevgili

benim sevgilim bu. sanirim sevgilim, hala seviyordur beni.

yanina gidebilmek icin aylarca para biriktirdiginiz, sonunda amaciniza kavusup zorla biriktirdiginiz paranizla yanina gittiginiz; sadece bir gun gorebilmek icin ugrunda aylarca calistiginiz sevgilidir. ya herseyi hak ediyordur, ya asktan gozunuz kor olmustur ya da salaksinizdir. iyimser ve romantik bir entry olacagini dusunursek, asktan gozumun kor oldugunu soyleyelim.

ogrenciyiz degil mi? yok paramiz. velimizin verdigi haftalikla gidip gelecegiz. durumlari da cok kotu. haftalik 20 lirayi pazar aksamlari binbir nasihatle veriyor baba, zorla cekip almak zorunda kaliyorsunuz elinden. ve sevgiliniz var uzakta, hem de cok uzakta. hesapliyorsunuz. her gun 1.50 lira minibus parasi. cekilmez simdi, ama yurunecek o yol. her gun kilometrelerce yol yuruyerek gidiyorsunuz okula. dersiniz 08:30'da baslayacak ama siz karda kista, saat 06:00'da yola koyuluyorsunuz, minibus parasindan tasarruf edebilmek icin.

hesapladim ben, bir donem icin 127 lira kar ediliyor yuruyerek gidilirse, gidersem.

kontor parasi var. eh, uzaksiniz; konusmadan olmuyor. minimuma indiriyorsunuz seviyeyi. gece bi tanem yazdiklarini goremeden uyuyorsunuz. mesaj atamiyor size, caldiriyor; anlayabildiginiz tek sey sizin icin birkac tusa basacak kadar sevdigi ve hala yasiyor oldugu, o kadar. ariyor bazen, birkac dakika konusuyorsunuz. kontor alamazsiniz cunku bu yoklukta, cok pahali. kavusmak icin uzak kalmaniz gerekiyor sevgiliden. hesapliyorsunuz herseyi. okul bitene, harclik aldigim son gun gelene kadar su kadar kontor kullanacagim diye limit koyuyorsunuz kendinize.

yemegi var daha sonra bunun. artik evde kahvalti etmek zorundasiniz, kilometrelerce yol yuruyup 7 saat ac kalmak olmaz degil mi? evde yiyip cikiyor, okulda da en fazla 1 liralik bir biskuviyle gecistiriyorsunuz gunu. su problem degil, birsuru sise var; dibini birak diyince hangi arkadas vermem diyor ki zaten? evet evet, dilencilik degil bu; gercekten birsuru sise oluyor, icin istediginizden. ama once agzinizi silin, hasta olmayasiniz. yoksa yuruyemezsiniz, minibusle gitmek zorundasiniz.

bitmiyor ki sevgilinin derdi. oyun meraklisi da hanim kizimiz. evet evet, saglam bir popmundocu. vip istiyor. hayir kendine degil, benim almami. 3 ay icin 20 liranizi da kenara koyuyorsunuz. hesapliyorsunuz. her hafta 20 lira alsaniz, alacaginiz 300 lira civari para...

yazin iki kez gideceksiniz sevgiliye. 140 lira. kontoruydu, yol parasiydi vermeye kalksaniz, babanizin maasi yetmeyecek. ulan zaten adam issiz, ne maasindan bahsediyorum ben?

vermemeniz gerek. sevgilinizin istedigi vip alinacak ve 140 lira sene sonuna kadar biriktirilecek. artik kendini mi satacaksin ne yapacaksin bilmem der meister efendi, ama 300 lira herseyine yetecek.

ama yine de mutsuzum, bozuk moralim. 140 lira. burdan bursa 32 lira diye duydum. hele bir de istanbul'dan bursa 32 liraysa, hepten batmisiz demektir. gidis donus 64 lira, iki kez yapsak 128. 12 lira da sevgiliye harcanacak para.

yaa.

butun sene yuruyerek git, sevgilinin sesini duyma; yazin 2 gun gidebilmek icin yanina. ve onunla harcayabilecegin sadece 12 liran olsun. belki de seni terminale goturecek minibuse de binmeyeceksin, oraya da yuruyerek gitmen gerekecek.

kendimle konusuyorum size anlatarak. ben. sen. karisti hersey birbirine.

biliyorum bunlari okuyacaksin. belki tebessum eder belki kahkaha atarsin. yine biliyorum; yazin seni son kez gorecegim. yeni cevren, yeni arkadaslarin. kayip gideceksin ellerimden, unutacaksin beni. olsun. bilsem de yapacagim hepsini. sen olmasan da, oyun olsun diye. sevgilim vardi da, onun yanina gidebilmek icin hepsi. simdi baskasini seviyor o ama onemli degil, ben onu seviyorum ne yapayim diyecegim soranlara.

olsun.

cebimde sana harcayabilecegim sadece 12 liram var. sen bana bir yere gidelim, birsey icelim diyip hicbir sey de istemedin, beni o 12 lirayla geri evime dondurebilecek kadar rahat biraktin ya...

senin icin herseye deger. hepsi cebimdeki 12 liraya ragmen beni yaninda istedigin icin.

soylememe gerek yok belki ama, seni seviyorum. tek cumleyle hem de. seviyorum. hatta tek kelime.

****

yazdim oldu.