bugün

islam ı araplaştırmak

türkiye'de yapılmaya çalışılan bir eylem.

türkiye'de islam'ın giderek yozlaşmaya başladığını üzülerek izlemek gerçekten üzüntü verici. gerek giyim tarzı, gerek yaşayış şekli, gerek yorumlardaki sapkınlıklar; gerçekten hepsi islam'a yakışmayan detaylar.

dikkatinizi verin cumhuriyetin ilk dönemlerinde, hatta 1930'lardaki meclis fotoğraflarına. daha fazla kadın, ve daha modern görünümlü kadınlar. gerek giyimleri gerekse duruşları. oysa iran islam devrimine kadar türban sorunumuz yoktu... hatırlayın!!! bilmiyorsanız araştırın. isteyen takar istemeyen takmazdı lakin kimse diğerini zorlamaz, dikte ettirmezdi.

islamın içinde olan çağa ayak uydurma dinamiğini ne zaman yedik? ne zaman hz. peygamberin hadislerini bir çöpe attık? neden insanlar giyimlerini araplar gibi yapınca islamın doğrultusunda gittiğini sanmaktalar? çünkü bilmiyorlar. en iyi niyet bile aptal bir gidişte yanar kül olur. arabistan'daki sıcaklar yüzünden oluşan giyim tarzını burada uygulamak dini yaşamak değildir. ne zaman arap olduk? ne zaman türkiye'yi 30 derece enlemlerine taşıdık?

her yerde cübbeler sarıklar. yahu özendikleri arapları bir gidip de kabe'de gördüler mi? pis herifler camilerde yatıp kalkıyorlar pislik içinde. allah aşkından değil yanlış anlamayın. camiler serin diye. ne zaman dini kur'an'da yazdığı gibi algılayacağız? ne zaman dindar diye birilerini nitelemenin veya düşünmenin islama aykırı olduğunu öğreneceğiz. Allah kur'an'da diyor siz kim dindar bilemezsiniz bana bırakın diye. o sadece benim bileceğim şey diye. Allah'ı da mı bir kenara atacağız?*
herkes islamı başkasından öğrenmeyi bıraksın artık. Yaradanın adıyla okuyarak öğrensin. ninnilerle, hikayelerle, -mişler -muşlarla öğrenmesin islam'ı. ne güzel kültürümüz var heba edip yok ediyoruz. kadını itip kakıyor, insanları fişliyor, sürekli bir şeyleri dikte ettiriyoruz. bırakın ağabeylerim ablalarım alet olmayın allah aşkına. islam sevgi dini. yaradanın adıyla sevin herkesi. günahınız bana. yeminle bana. sevin, okuyun, öğrenin, paylaşın, fişlemeyin... günahınız bana... günahınız bana.

http://albastropos.blogcu...aplastirmak_41838481.html