bugün

almanyada ayda 9 avroya sınırsız otobüs ve tren

Umarim devamlılığı olacak bir uygulama olur. O zaman die bahn'ı yönetenlerin cebini doldurma amaçlı yapilmadigi konusundaki samimiyeti kazanırlar. sonucta yine vergilerle halkın cebinden alınacaktır ama en azından halk hali hazırda boş boş giden trenleri kullanarak dilediği yere ulaşabilir.

Bu uygulamanın birçok sebebi vardır.

- Rusya ukrayna savaşı sonrası artan enerji fiyatları ve rusya'ya bağlı olunduğu icin teşvik amaçlı düşünülmüştür.

- ayrica; özelleştirilmiş bir kuruluş olan die bahn'in son yıllarda artan bilet fiyatları, gecikmeler ve sürekli arızalar sebebiyle müşterilerin otomobili tercih etmelerinden dolayı kaybettiği müşterileri tekrar kazanmaya çalışması için yapılacak uygulamadır ve özellestigi yıllardan beri hep eksi yaptığı için, devlet tarafından telafisi yapılmakta.

- yaz aylarında almanlarin çoğu tatilde olduğu için ve yaz aylarinda yakın mesafeyi bisiklet kullanarak gittikleri için. Neden yaz ayında bu uygulama gerçekleştiriliyor? Diye soruyor insan.

- bir diğer sebebi de iklim değişikliği sebebiyle Avrupa birligi'nin CO2 salınımı konusunda planladığı sınır hedefine ulasilamamasi. Bireysel otomobillerin kullanımı azaltılarak CO2 salınımını hedefine ulaşmaya çalışmak.
güncel Önemli Başlıklar