bugün

yeni baslayanlar icin balikesir universitesi

adı üstünde balıkesirdedir bu üniversite. kısaca nef denilen necatibey eğitim fakültesi ve sağlık meslek yüksekokulu şehir merkezinde, mühendislik-mimarlık fakültesi, fen-edebiyat fakültesi, meslek yüksek okulu, turizm ve otelcilik yüksek okulu, ve -yakında- tıp fakiltesi şehre 17 km uzaklıktaki çağış kampüsünde bulunurlar.

kısaca yazılışı bau olan üniversite, küçük bir tepenin eteklerine kurulmuştur ve türkiyede dev gibi bir araziye nasıl dandik bir kampüs kurulabilir sorusunun örneklerindendir. binalar yenidir, temizdir güzeldir. okulda koruma sıfır sayılabilir, sadece sınav zamanlarının ilk birkaç gününde kimlik kontrolü yaparlar, mühendislik fakültesinin hemen arkasında jandarma karakolu bulunur.

mühendis olduğum için mühendislik hakkında konuşabilirim ama eğitimi sağlamdır, hocalar kalitelidir, labratuar imkanları ortalamadır, yanlız tek bir hata olarak, okul her ne hikmetse ölümcül derecede zordur. hocalar bütün güçleriyle insanların geçiş yapmasını engellemeye çalışır. ayrıca necatibey eğitim fakültesi türkiyedeki sayılı eğitim fakültelerinden biridir, kalitelidir.

kampüste genelde hiçbir hareket olmaz, 6 ayda bir eylem filan görürsünüz, okulda zor bulunan 3-5 komünist çıkar saçmalar, kimse de bunları takmaz ve yerlerine geri otururlar. zaman zaman meslek yüksek okulda kargaşalar çıktığı görülmüştür.

ayrıca üniversitenin bulunduğu şehir merkezinde deniz yoktur, bazen deniz var diye gelen zavallılar görülmüştür. ama pek çok güzel denizlik ilçesi vardır, bahar zamanı insanlar günübirlik gider, eğlenir, geri gelir.

kız bulma konusuna gelince, eğer olur da üniversiteden bulamazsanız, şehrin genel olarak ortalamanın üstünde güzellikteki kızlarından kolayca bulabilirsiniz :D

şehre gelince, bu şehir hala öğrenci şehrine dönüşmekte olduğunun farkına varamamıştır. saat 8de dükkanlar kapanır, 10da murat 131li magandalar ortalara dökülmeye başlar. şehir bundan birkaç sene önce istanbulun ardından türkiyede suç oranları konusunda ikinci olmuştur, ama şimdi biraz durulmuştur.

şehrin her yere olaşımı kolaydır, istanbula otobüs, tren, deniz otobüsü gibi ulaşım imkanları vardır. diğer şehirlere de bu şekilde bağlanan tam bir kavşak durumundadır.

ayrıca çağış kampüsüne gitmek isteyenler için, parası olana minübüsler hazırdır, ama olmayanlar körüklü otobüslerde balık konservesi şeklinde yolculuk deneyimine hazır olmalıdır.