bugün

ak partiye oy verenlerin tepki verme sorunsalı

Bugünlerde ak partili seçmenden yönetime eleştiri veya isyan veya buna benzer tepkiler beklenmekte. Yersiz olduğunu düşünmekteyim. Çünkü bu şu anlama geliyor:

Bugüne kadarki cepheleşme siyasetinden tamamen dönmek. Kendisini muhalif veya tarafsız seçmenle aynı kefeye koymak. Halbuki ak parti seçmeni olmak onları özel kılıyor.

Yaptığı herşey başarılı, her başarısızlıktan başka muhatapların sorumlu olduğu yönetimin başarısız olduğunu iddia etmek. Hiç başlarına gelmedi.

"Ya hakikaten reisin yaptıkları ülkeyi iyi hale getirmiyor galiba" diye düşünmeye başlayanlar için de koşulsuz kabul ettikleri için pişmanlık, özür ve muhakeme yapmasını bekliyoruz. Yakın çevresi de aynı siyasi görüşte ve ilk iki maddedeki vatandaşlardan kurulu kaç kişi bunu yapabilir?

Özetle zorlamayın gerek yok. ülkenin yarısından kendini özel görmelerinin diğer yarıyı dışlamak ve onlara aleni haksızlık yapmak olduğunu anlamalarını 10 yıldır bekliyoruz zaten. Hem de her kötü olayda bu noktaya, vicdan ve izanları el verir diye umarak.. yıllarca bekledik, yine bir anda a evet bu kadarı ayıp diyecekler öyle mi? Komiksiniz vesselam.