bugün

asgari ücret 4253 tl olunca sus pus olan muhalif

Ne yaşadık yahu bu 2002 öncesinde çok merak ediyorum. Neredeyse 50 yaşındayım ve ben bu 2002 öncesinde neler yaşandı da bu kadar dilde bilmiyorum.

2002 öncesinde yakınlarımızın düğününde, doğumunda çeyrek altın takıyorduk. Şimdi cesareti olan var mı* Zamla birlikte bir bile 3 çeyrek altın anca alabiliyoruz.

Yahu bir yazı yazarken bile 10 defa gözden geçirecek kadar oto kontrol sahibi olduk. Neyden ceza alacağız bunu bile kestiremiyoruz.

Ekmek kuyruklarında kimseyi hatırlamıyorum. Çiftçi bu halde değildi.

Bu kadar kadın cinayeti olmuyordu.

Ülkede en azından özgür bir medya vardı ya. doğru bildiklerini bile söylemekten korkan, ülkenin içine girdiği darboğazı görmezden gelen bir medya yoktu.

Ülkemize rumenler ve bulgarlar alışveriş çılgınlığı ile gelmiyorlardı. Açıkça söyleyim euro böyle giderse ülkemize fuhuş içinde gelecekler. Zamanında onlara da bu yapıldı.

Asgari ücret arttı, hem de gerçekten sağlam arttı ama hayat ne kadar pahalılaştı. Aynı gemideyiz. Bu AKP trollerini anlıyorum aslında. Bu hayat pahalılığında onlar da ekmek parası derdinde ve eminim ki inanmadığı şeyleri yazıyorlar. Ama asıl gerçek şu ki; bir milletin üretim damarları tıkanmışsa, çiftçisi aç ise ve çiftçilik yapmayacağını dile getiriyorsa durum buzdağına çarpmış Titanik'ten farksızdır. Artık sadece ne zaman tam olarak batacağımızı bekler olduk.

Bir top A4 kağıdı 53 lira bu ülkede artık. A4 demişken AKP'ye gönül vermiş, reise sevdalı birisi de bana şu kağıt fabrikalarımızı satıp dışarıdan kağıt almamızın mantığını bir anlatsın hele.
güncel Önemli Başlıklar