bugün

19 ekim 2021 beşiktaş sporting cp maçı

N'sakala ve wellinton takımın hem hücum hem savunma anlamında, özellikle de savunma anlamında seviyesini çok aşağı çekiyor, Beşiktaş bu akşam bu yüzden kaybetti desek abartmış olmayız.

Dolayısıyla taraftarın bu ikiliyi yuhalamasını gerekli ve yerinde buluyorum, zira serdar saatçi ve Rıdvan formayı bu ikiliden daha çok hak ediyor, Sergen inat etse de durum böyle.

ikisi de aldığı topların hiçbirini olumlu kullanamıyor, Dortmund maçında wellinton çok kolay çalım yiyerek her iki golde de baş aktörlerden biri olmuştu.

Bu maçta da kornerlerde kötü adam paylaşımıyla birlikte bu ikili sporting'in gollerini en güzel yerlerden izlediler.

N'sakala ilk yarı takım hücuma çıkarken ne zaman solda topu alsa takıma el freni oldu. Özellikle ikinci yarı arkaya o kadar çok adam kaçırdı ki Larin geri koşmaktan fazla mesai yaptı desek yeridir. şampiyonlar Ligi'nde bu kadar kötü oynayan başka bir sol bek daha olduğunu sanmıyorum.

Rıdvan'ın bu adamdan daha kötü oynayacağını sanmıyorum. Eğer hoca Rıdvan'a güvenmiyorsa da şampiyonlar ligi maçlarında sol bekte atiba bile oynayabilir. Hatta necip bile n'sakala'dan daha iyi oynar sol bekte.

Evet, serdar saatçi de wellinton'dan daha çok güven veriyor bana. Sergen serdar'a forma vermeyecekse devre arası Kaan Ayhan mutlaka alınmalı.

Bu maç özelinde keza pjanic'in de oyun konsantrasyonu düşüktü. 5-6 kritik pas hatası yaptı, takım deli danalar gibi geri koşmak zorunda kaldı. Paulinho topa mükemmel vurdu ama yine de son golü pjanic yedirdi diyebiliriz. Biraz daha dikkatli olması gerekiyor.

Takım çok fazla pozisyon veriyor. Üç şampiyonlar ligi maçında da ersin çok iyi oynamasaydı olabilecek skorları düşünmek bile istemiyorum ki bu akşam da skor kötü oldi. Ersin büyük oynuyor ama yapacak bir şey yok.

Taraftarla ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. ilk 15 dakika taraftar mükemmeldi, çok iyi bir maç konsantrasyonu vardı. Sonra nolduysa henüz ilk golü yemeden önce birileri davul çalıp laylaylom çekmeye başladı ve tribünün konsantrasyonunu düşürdüler.

ikinci yarıda ise zaten skordan ve oyundaki kopukluktan dolayı taraftar da düştü. Dakika 74 gibi bazıları kupalara bazıları şampiyonluğa ezikliğini söylemeye başladılar tribünde.

Hayır arkadaşım, benim aşkım kupalara, şampiyonluğa. Öyle olmasaydı gider yaşadığım mahallenin veya memleketimin takımını tutardım. Siz de başarı veya kupadan hoşlanmıyorsanız Sarıyer'i falan destekleyebilirsiniz.

Şunu da söylemek lazım, yabancı kuralı varken herhangi bir Türk takımının şampiyonlar ligine yeterli kadro derinliğiyle gitmesi mümkün değil. Sahada bir şeyler yolunda gitmiyor, hamle yapmak istiyorsun, elinde Gökhan töre ve Kenan karaman var.

Eğer yabancı kuralı olmasaydı veya 14 olsaydı kenarda sonuca etki edebilecek 3-4 tane oyuncumuz olurdu ama türk futbolu da aynı Türkiye gibi hiçbir konuda bilgisi olmadığı halde her konuda fikri olan sermayecilerce yönetildiği için lord Kenan karaman ve Gökhan töre'yi izlemek zorundayız oyun sıkıştığı zaman.

Sonuç olarak iyi denebilecek hücum performansımıza rağmen savunma zaaflarımız sebebiyle kaybettiğimiz maç oldu. wellinton ve nsakalanin kızağa çekilmesi ve lord Kenan karaman yerine daha verimli bir ikinci santrforun transfer edilmesi takıma belli ölçüde çeki düzen verecektir.

Bundan da öte olarak takımın savunmada daha derli toplu, daha disiplinli olması gerektiğini belirmekte fayda var.