bugün

sedat peker

Sedat Peker ile röportaj yapan Erk Acarer kayıt dışı yatların geldiği Marmaris'teki tersanede yaşananları açıkladı
Gazeteci Erk Acarer, paylaşımlarında "Tersaneler, limanlar, suçlar… Akrabalar, bürokratlar, eşkıyalar… Azerbeycan’dan Rusya’ya uzanan Türkiye’yi içine alan çeteler, oligarklar" ifadelerini kullandı.

"1-Avrupa’nın en büyük tersanesi olarak adı geçen Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun Mahallesi’ndeki tersanede geçtiğimiz günlerde bıçaklı yaralama olayı meydana geldi. 3 kişi yaralandı, silahlar patladı.

2-Jandarma tutanaklarına yansıyan yaralama olayı, ilk olmadığı gibi aynı zamanda basit bir adli olay da değildi. Olay, DSV Yatçılık (Dream Ship Victory) sahipleri ile resmi ortakları Marmaris Yapı sahipleri arasında geçiyordu.

3-iddialara göre, DSV Yatçılık patronu (Azeri iş kadını Ulviye Alizde Kuçerok) çalışanları ve korumaları, ortakları Marmaris Yapı sahiplerini (Muzaffer Özlü-Arzu Kayaoğulları) tersaneye sokmuyordu. Bunun nedeni tutanaklara şöyle yansıdı:

4-“Tersaneye yaklaşan, teknelerin hiçbirinin kaydını alamadığımız gibi, elden alınan paralar şirketteki tasarruf durumları hakkında maalesef Azeri şüpheli ortak engellemek için her türlü suçu işlemekten geri kalmamıştır…”

5-Marmaris Yapı’nın avukatının şu açıklamaları konunun nereye bağlı olabileceğini gösteriyordu. Limanlar-tersaneler-suçlar!

6-Dünyaca ünlü yat firmasının suçlanan ortakları konuştu: Maalesef denizlerimizin ne kadar önemli olduğunu son günlerde görüyoruz…

7-Olayı gündeme Barış Pehlivan getirdi. Tersanede çıkan bıçaklı kavgada içişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olan Sefa Sönmez’in de (Oflu Sefa) ortaklarını tersaneye sokmayanlar arasında bulunduğunu aktardı.

8-Sönmez (Oflu Sefa) kayıt almak için tersaneye giren DSV yatçılık ortakları (Marmaris Yapı) sahiplerine saldıranlar arasındaydı.

9-Pehlivan, Oflu Sefa’nın devlet adına tehditlerde bulunduğunu yazdı.

10-Haberde şu ifadeler geçiyordu: “Muğla’nın Marmaris ilçesindeki ünlü yat firmasının resmi ortağı Muzaffer Özlü ve avukatı Suna Öztaşdönderen, şirket çalışanları ile kayıt dışı tekne olup olmadığını kontrol etmek için tersaneye gitti...

https://www.yenicaggazete...lari-acikladi-480164h.htm