bugün

koltugun arasina kacan kumanda

akşam yemeğinden sonra tavşan uykusuna dalan baba, bir yandan uyuyup bir yandan da tv'yi izlerken (nasıl yapıyor hayret ediyorum) kimse almasın diye kumandayı kucağına koyar.

az önce babanın kucağına koyduğu ve bi kaç kez alma girişiminde bulunduğunuz o kumanda, babanın "gözlerimi dinlendiriyorum eşşoğlusu duyuyorum sesini" karşı atağıyla kesilir.
o yarı uykulu yarı uyanık halde uyuyan baba, tavşan uykusundan hızla ağır uykunun dibine dalış yapar. yattığı koltukta bir sağa bir sola döner ve kumanda o kucaktan kayıp koltuğun minderlerinin arasına düşer.

varya, bir de astarı yırtık, eskimiş bir koltuksa o kumanda da koltuğun iskeletine kadar gitmişse var ya off off dar eder size dünyayı bilesin. sonra tv'de efendime söyliyim bi western film olur, 50 defa izlediği aslanın hayatını anlatan bi belgesel olur, bi boks maçı olur heyecanla uyanır. (adamın alarmı resmen bu belgesel film ve boks maçı yayınları. başlar başlamaz anında uyanıyor lan) "nerde kumandam kim aldııı çabuk çabukkk başladı" diye söylenir.

tüm ev halkı kumandayı bulmak için seferberlik halinededir. evde olağanüstü hal ilan edilir. kumanda koltuğun arasından ertesi gün anne evi süpürürken çıkana kadar dünya size dardır.

olan kumanda görevini üstlenmiş kazandibi diye tabir ettiğimiz çocuğa olur. tüm akşam boyunca baba, "olum bas neşınılaaa oooo izledim ben bunu bak aslan ceylanı nasıl kapıyo boğazından bak bak", "ooooo pirüsun pirik ( prison break) başlamış çek lan kafanı ordan sıpa 57 ekran kafan var zaten, ana katili ahahahahahah" ( evet her seferinde bu lafa kopuyor adam) "maççççç başladı çabuk hadi" tadinda komutlar verir.

verir yani biliyorum...