bugün

squid game

Dizi hakkında ilk bölümü izledikten sonra yorum yapmıştım (bkz: #45121949) şu an 9 bölümü de bitirmiş olarak tekrar yorumlamak istiyorum. Öncelikle hiç bir bölümde sıkıldım diyemem. Ancak akıcılık ve sahneler ne kadar iyiyse kurgu ve işleyiş o kadar kötü. izlediğiniz filmler genelde cüneyt arkın, kemal sunal filmleriyse bu durumu hissetmeyeceksinizdir ancak orta direk bir izleyici olsanız dahi göze batacak kurgu hataları ve çakışmalar mevcut. Bunun haricinde su gibi akıp giden çerezlik bir dizi. Ancak keşke olsaydı/olmasaydı dediğim bazı kısımlar var.

--spoiler--
Çoğunluğun oyu karşısında oyunun feshedilebilmesi ve yarışmanın iptali detayı oldukça gereksizdi bence. Sırf bu yüzden bir bölüm fazladan izledik. Ana karakterlerin dışarıdaki hayatını görebilmek açısından iyiydi ancak bunun yerine kişilerin hayatıyla ilgili detayları farklı bölümlerde seyirciye yedirebilirlerdi.

Kişilerin oyun dışında birbirlerini öldürebilmeleri detayı filmin bütünlüğüne oldukça zarar vermiş. işin içine dram katabilmek için yaptıkları belli ancak böyle olmaması gerekiyordu diye düşünüyorum.

Bebek suratlı kızın oyun kurucu üst yöneticilerden birine ses getirecek bir zarar vermesini beklerdim. karakterin temelini bu potansiyelde oluşturmuşlar ancak fos çıktı maalesef.

Polis ile yönetici arasındaki ilişki hint filmi kıvamındaydı. olmamış.

Yaşlı bunakla ilgili final çok zorlamaydı. Seyirciyi tatmin edici değildi.

Son olarak dizi biraz daha uzun olmalıydı diye düşünüyorum. Karakterlerin derinliği eksik kalmış. ali, orospu karı ve gangsterle ilgili daha fazla olaylara şahit olmalıydık. Çok oldu bittiye gelmiş. Senaryo helalinden bir 20 bölümü hak ediyordu diye düşünüyorum. Bakalım 2. sezonda neler olacak.
--spoiler--