bugün

aşı karşıtlığı

Öncelikle aşı karşıtları bilinçli manipüle ediliyor gibi, yok çip taktıklarını düşünüyorlarmış,yok zombiye çevireceklerini düşünüyorlarmış diyerekten aşı karşıtlarının söyledikleri değersizleştirilmeye çalışılıyor, birkaç yerde okuduğum aşı karşıtlarının gayet bilimsel makul ve mantıklı soruları var:
1. Yıllardan beri var olan ve öldürücülük oranı %40 olan aids virüsü için neden bir aşı bulunamadı da sadece 1 buçuk yıldır hayatımızda olan ve öldürücülük oranı %2 olan corona için şıp diye aşı bulundu?
2.Aşılar güvenilirse test edildiyse neden hergün medyada 2.doz olunmalı mı 3.doz olunmalı mı tartışması var?
3.Bilindiği gibi biontech aşısı bir mRNA aşısıdır ve mRNA aşısı ilk kez deneniyor bu aşının uzun vadedeki sonuçları nerden bilinebilir?
4.Koronavirüs ilk çıktığı zaman panikle ilaç arandı ve hatırlarsanız "bilim insanları" aşının bulunmasının yıllar süreceğini belirtiyorlardı peki nasıl oldu da aşı bu kadar kısa sürede bulundu? Sihirli değneği elinde tutan kim?
5.şimdilerde medyada covid19'un aşısızlar arasında yayıldığını iddia eden argümanlar var yani virüs aşısızlar arasında yayılıyormuş, bırakın bilim insanı olmayı biraz biyoloji bilen biri buna gülüp geçer, neticede aşı demek virüsle karşılaşıldığında ona tepkinin hazır olması demektir yani virüs aşılıya da bulaşır aşılı olmayana da bulaşır ve şayet aşı işe yarayan bir aşıysa aşılı olan kendini korumuş olur aşı olmayanın kendini koruyup korumaması da kendinin kararıdır, peki bu bilim dışı argümanları kim ne için üretiyor?
güncel Önemli Başlıklar