bugün

yapay zeka nın kendi otonom saldırısını yapması

ekşide hakkında yazılıp çizilmesine rağmen, ulu'da 4 kocasını öldüren kadın ilgisi çekmeyen olay.

--spoiler--
bm raporunda ilk kez yer alan türk menşeili kargu-2 tip kamikaze drone'un hiçbir yönlendirme yapılmadan kendi hedefini belirleyip, kendi otonom saldırısını gerçekleştirmesi olayı.

olay bm güvenlik konseyi raporunda yer aldı. bm raporuna göre; insansız hava araçlarının kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği ilk saldırı olabileceği ifade ediliyor. kargu-2 kamikaze drone'u, libya’daki çatışmalar esnasında darbeci hafter güçlerini merkezden komut almadan, yapay zeka yardımı ile tespit etti ve vurdu. otonom silah sistemleri, operatör ve mühimmat arasında veri bağlantısı gerektirmeden hedeflere saldırmak üzere yapay zeka ile programlandı.

kargu, türkiye’de geliştirilen, asimetrik harp veya anti-terör alanlarında kullanılmak üzere tek er tarafından taşınabilen, otonom veya uzaktan kumanda ile çalışabilen bir insansız hava aracı. gerçek zamanlı özgün görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmalarıyla sabit veya hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabiliyor. kargu-2 ile bir binanın ya da mağaranın içine girilip tespit yapılabiliyor, tehdit unsurları etkisiz hale getirilebiliyor.

https://www.iflscience.co...t-command-for-first-time/
--spoiler--

stm kargu nedir?
STM Kargu, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ. (STM) tarafından üretilen Türkiye yapımı bir insansız hava muharebe aracıdır.
güncel Önemli Başlıklar