bugün

satılık kalemşör

Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde kalemini kiraya verebilen gazeteci, yazar vs. tanımıdır.

ne duymak istiyorsan kendini nasıl hayal edip topluma oyle kabul ettirmeyi hedefliyorsan seni hayalindeki gibi lanse eden, PR sirketleri ile el ele yakın temasta calısmayı seven gazeteci türüdür.

En son örnegi ingiltere'nin saygın gazetesi The Times ta yayınlanan 'kate middleton gercek bir kraliyet devrimcisi mi?' baslıklı makaledir.

Bu makale diger ingiliz gazeteleri tarafından ciddiye alınmadan ingiliz halkının pek asina oldugu igneli üslupla ince ince dalga geçilerek haberleştirilmiştir.

Vaktiniz bolsa ve sizi de gece uyku tutmuyorsa bu saatte buyurun ciddi saygın bir ingiliz gazetesinde var edilmeye calısan imajla pr calısması ürünü makaleyi okumaya ve devamında bu pr calısmasını ingiliz espri örnegiyle tiye alan makaleye.

Hamis: pr sirketi tarafından al bu resmi bas diye yollanan, özenle makaleyi yazdıran tarafından seçilen fotograf ayrı olay. Tiye alan ingiliz basınına göre hayal dünyasına kurşun sıksan yetişmeyecegi özleştirilen tarihi kisiyi görünce net anlaşılıyor....'Catherine the Great'. (mizahına güldüğüm gülse Birsel in yalan dünya dizisi karakteri olarak yarattığı bizdeki 'muhteşem tüleyman' gibi gibi...)

https://www.thetimes.co.u...l-revolutionary-xwq0fx92f

https://www.thelondonecon...on-as-che-guevara-262816/

https://www.standard.co.u...tler-friend-a4451676.html

görsel

görsel