bugün

biz türkiyeli değiliz türküz türkiye buranın adı

"hay ağzın bal yesin be paşam" dedirtmiş söylemdir. bu söyleme veya şahsım nazarında bu söylemi destekleyenlere "faşist" veya "ırkçı" diyecek olanlara da nacizane kafam gi.. öhhööm kusura bakmasınlar yani..

olayı "bunu söyleyince ülke mi düzeliyor amk" seviyesine indiren arkadaşlar var. evet bunu söyleyince ülke düzelecek. neden biliyor musun ? bu ülkenin en büyük kutuplaşmaları nelerdir ?

1-) iktidar - muhalefet
2-) türk - kürt
3-) alevi - sünni

bu kutuplaşmalar ortadan kalkmadan bu ülke dü-ze-le-mez. maalesef bizde cahil çok. ülkenin yüzde 70 i yüzde 80 i cahil. cehaleti sadece eğitim ile algılamayın genel olarak kafa yapımız böyle. dolayısı ile tüm insanları birleştirici bir unsur lazım. bu da ancak ve ancak "bayrak" altında olabilir. şimdi biz türküz deyince kürt arkadaşlar/dostlar/kardeşler neden alınıyor neden tepki gösteriyor ? türk demek sadece ırksal bir anlam ifade etmiyor ki. burası "türkiye cumhuriyeti" devleti. bu kimlik altında "kürt vatandaşlar" olarak birleşmek neden zorlarına gidiyor ? misal bu söylemden rahatsız olan arkadaşları abd çağırsın desin ki "egemenliğimizi kabul edersen burada yaşamana izin vereceğiz" dese bir amerikalıdan daha net şekilde abd marşını ezberlerler ve gözyaşları içerisinde gururla söylerler. ama iş türkiyeye gelince insanların zoruna gidiyor bu "türk" kavramı bile..

sünni müslüman veya alevi müslüman olan kimse bu mezhepçilik yarışından önce "türk" adı altında uzlaşsalar mesela ? sorunlar daha kolay hallolmaz mı. iktidar partisi türklüğü benimsese ve arapların arasına karışmaya uğraşmak yerine doğrudan türk kimliği altında birleşse biz muhalifler neden devlet politikalarında yanlarında olmayalım. ama adamlar türk kimliğinden çok arap kimliğine bürünüp iş yapmaya çalışırlarsa ve yaptıkları her işte kendi vatandaşınadn çok araplara yaranmaya çalışırlarsa muhalefeti hiçbir zaman yanlarında göremezler. demek ki neymiş ? türk kavramı "biz üstün ırkız" demek değilmiş. aslında birleştirici bir unsurmuş. bizim tarihimizde dünyadaki tüm milletlerden daha fazla savaş vardır daha fazla olay vardır. ama türk milleti hiçbir zaman hiçbir millete zulüm etmemiştir. dolayısı ile "türk" kavramından böyle öcü gibi korkmak yersiz. dünyanın 4 de 3 ünde türk dendiği zaman insanların kafasında mert ve dürüst insan imajı oluşurken bizim içimizde bu kelimeden bu kadar korkulması gerçekten enteresan..