bugün

kanal istanbul u inadına yapacağız

inadına değilde "seve seve" yapmak zorundayız dese daha doğru olurmuş. o müthiş beşlisine verdiği sözler katarlılara verdiği sözler abd ile yaptığı anlaşmalar.. yapmazsa iktidardan çok daha fazlasını kaybeder biliyor.

düşünsene ne istanbula ne memlekete zerrece faydası olmayacak saçma sapan bir proje. para getirecek desen getirmeyecek belli. boğazı kapatamayacağına göre o kanaldan zorla geçirtemezsin kimseyi. geçen olmazsa para da olmaz. istanbula faydası olacak desen tüm bilim insanları özellikle deprem ve trafik konularında istanbulu bitirir diyorlar. yer altı suları yok olur diyorlar. iklimi bile etkiler diyorlar. ne maddi ne manevi zerrece faydası yok.

peki kime faydası var ? başta malum şahsa olacak mutlaka. komisyonsuz herhangi bir iş vermiyorlar gördük ki. "kanıtlar yasal yollarla toplanmadı yaeaeaea" savunması ancak yargı karşısında işler. bizim gözümüzde o ses kayıtları yalanlanmadığı sürece ki yalan diyemediler montaj kuntaj deyip sulandırdılar demek ki her ihaleden belli bir yüzde alıyorlar. müteahhitlere faydası var. her zamanki gibi 5 liralık işi 25 lira gösterip kazanmaları gerekenden 5 kat fazlasını kazanacaklar. katarlılara faydası var. adamlar güzergah üzerindeki arsaları silme topladılar. bugün 2 liraya aldıkları yerleri yarın imara açılınca 12 liraya geri satacaklar. abd ye faydası var. adamlar bilmem kaç yıldır karadenize savaş gemilerini sokmak için takla atıyorlar. boğazlardan geçiremezler çünkü uluslararası hukuk yasaklıyor. ama suni bir kanal yapılırsa o anlaşmayı herhangi bir bağlayıcı durum olmuyor.

bizim makarnacılarda burada sabahtan akşama "5 molyor dolor golocok sonodo" diye kendi kendilerini okşayıp dursunlar. bunu savunmak memlekete ihanet değildir de nedir. lafa gelince en yerli ve milli bunlar ama icraate gelince memlekete zararı olan her şeyi destekliyorlar.