bugün

doğmadı kutsal çocuk

Pek az roman okurum ve bu okuduğum en ilginç romandı. Pascal bruckner tarafından yazılmış ilk ve tek 1997’de basılmış yeni baskısı olmayan bir roman. Sayfaları çevirdikçe kağıtları elinizde kalabilir dikkat.

Arka kapak tanıtım yazısı “doğmadan önce dünyada kendisini neyin beklediğini bilselerdi, ya da biri bunu onlara söyleseydi, acaba tek bir çocuk dünyaya gelmek ister miydi?” Sorusu ile başlıyor.

Louis ve celeni ikizlerinin annesi onları dünyanın en akıllı çocukları yapmak için bir doktorla el ele verip çeşitli çalışmalara girişiyorlar. Anneleri çocuklara daha anne karnındayken cilt cilt sanat, edebiyat, politika, felsefe, fizik ve matematik gibi varolan bütün bilgileri okuyor ve öğretiyorlar. Çocuklar anne karnında bir deha olarak büyüyor ve henüz anne karnındayken konuşmaya başlıyor. ikiz kardeşlerin doğum anı geldiğinde celeni dünyaya geliyor ve tüm gazeteciler her şeyi bildikleri iddia edilen bebeklerin konuşmasını ve bildiklerini anlatmasını tüm dünyaya duyurmak için bekliyor. Celeni doğduğunda konuşmayı ve bütün bildiklerini unuturken louis daha anne karnındayken çoktan doğmamaya kararını vermiş bulunuyor. Annenin kesisine ve kordonuna tutunarak karında kalmaya devam ediyor. Bu sırada annenin vajinasından mikrofon sokuluyor ve louis ile iletişim kuruluyor. Bildiği her şeyi anlatmasıyla tüm dünya ilah gibi bebeğin her söylediğine tabi oluyorlar. Louis yaşamak kötüdür düşüncesiyle tüm insanlara anne karnına dönmesini emrediyor ve insanlar onun her söylediğinin peşinden ilerliyorlar. Louis 5 yaşındayken hala annesinin karnında ve annesi dev bir fil cüssesinde. Bu sıralarda özel ders için bir genç kız ile anne karnından ders alıyor kıza aşık oluyor ve anne karnında çeşitli cinsel fanteziler geliştiriyor. ilerledikçe ilginçleşen tanrı dahil gibi birçok şeye kafa tutan bir çocuğun absürt hikayesini okuyorsunuz.
güncel Önemli Başlıklar