bugün

bitmeyen askerlik rüyaları

28 ocak'ta askerden geleli tam 2 ay olacak. ben halâ askerlik rüyaları görmeye devam ediyorum. bu entry de, 2 tuhaf konudan bahsedeceğim. geçelim bakalım.

1) her gördüğüm rüya, "terhis olmaya yakın" zamanlardan oluyor. nedense sürekli terhisimin yakın olduğu zamanları görüyorum. bunun aslında normal olduğunu biliyorum, çünkü askerliğimin bitimine 20 gün kala, beni ve bazı arkadaşlarımı karakoldan "bölüğe" tekrar yolladılar. o kadar zor zamanlar geçirdik ki arkadaşlarımızla birlikte. aslında askerliğimizin 160 gününde meğersem kebap gibi bir psikolojimiz varmış. asıl psikolojiyi, son 20 gün kala kırmışız. adapte olamadık ortama, sisteme. ulan son 20 gün kala yerimizden oynatmak nedir? tabii yollarlar, çünkü biz diğer "er" rütbesi taşıyan pasif askerler gibi değildik. sesimizi çıkarıyorduk, dişimizi gösteriyorduk. baş edemediler, kendilerine göre de olması gerekeni yaptılar zaten. biraz uzun oldu ama, sürekli rüyamda terhis olmaya yakın günleri görmemin en büyük sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.

2) askerdeki en yakın, ve günlerce aynı görevi paylaştığımız arkadaşımı gördüm. görmem normal, çünkü 160 gün boyunca aynı yerde görev yaptık. Sonra biz postalanınca, o karakolda kalmıştı, onunla ayrılmıştık sonra. onu görmek değil de, asıl meseleyi aktarayım sizlere. bu arkadaşla askerde çok yakın olmama rağmen, askerliğimiz bittiğinde sivile döndüğümüzde aramızdaki bağları tamamen koparmasıdır. yani, en basitinden anlatmak gerekirse böyle. sivile geldiğimizden itibaren, birdaha ne telefonlarımı açtı, ne de arayıp sordu. mesaj atmaya çalıştığımda ise, "birdaha beni arama" kardeşim gibi bir cevap aldım. derdi ney lan bunun? bakın, 160 gün boyunca bu şahısla aynı görevi paylaştım ben. görevi falan da s*ktir edin. badimdi lan bu benim! üstümde yatıyordu herif. badisini de geçtim, boş zamanlarımızda beraber hep müzik dinlerdik hem radyodan, hem de onun tuşlu telefonundan. kısacası askerlikte geçirdiğim zamanların %80'nini bu adamla geçirdim. ayrıca sürekli diyorduk, sivile gidince de konuşacağız, birlikte oyunlar oynayıp şarkı yorumlayacağız gibisinden. yani onca geçen günün ardından neden böyle bir hale büründü arkadaşlığımız bilmiyorum. sonuç itibariyle, bu adamla 2 aydır herhangi bir ulaşım, ve etkileşim sağlayamıyorum. her ne kadar içimden "ya siktir et oğlum değer vermeyen pisliğin tekiymiş, üzülmeye değmez" gibi şeyler desem de, içten içe duygusal olarak halâ çöküşteyim. üzülüyorum arkadaş. neyse, rüya diyorduk,

yani bu gece rüyamda, bu bahsettiğim şahsı gördüğümde acayip kötü hissettim. zaten psikolojik olarak askerlikten uzaklaşmak oldukça zor, bir de bu herif rüyama girip psikolojimi iyice alt üst ediyor.

neyse, bir anda ilham geldi mi böyle uzun şeyler yazabiliyorum işte. artık bitirme vakti.