bugün

satrançta erkeklere yapılan global haksızlık

lisanslı bir sporcu olarak TSF'nin hangi uygulaması haklılık payı içeriyor ki, bu içersin diyebileceğim haksızlık. şehirler arası turnuva yapıyorlar. bir kulüpte değilim, dolayısı ile bir kulüp tarafından finanse edilmiyorum. adam turnuvayı o yöredeki en pahalı otelde yapıp, oda kontenjanını da o otelden yapma zorunluluğu koyuyor. takım oyuncusu olmayan bireysel sporcular masraflarını kendi karşılıyor tabi, ama yörenin en pahalı otelinde kalacak para herkeste olmadığı için, elimiz boş, g.tümüz yaş uzaktan izlemek zorunda kalıyoruz turnuvaları.

ha satranç oynamak için sağlık raporu alma garabetine ise hiç girmeyeceğim. satranç lisansı yenileyeceksin adam senden her yıl sağlık raporu istiyor. tamam alması zor değil, hiçbir detaylı tetkik yapmadan sağlık ocağı direkt veriyor ama saçmalık yani, gidip en az 1 saat aile hekimliğinde sıra bekliyorsunuz. doktor da artık ta.ak geçiyor, "ciğerler nasıl, kalp var mı, şeker var mı? tamam beyin varsa oynamanda sakınca yoktur diye yazayım rapora" diye her sene.

burada da muhtemelen "ulan niye yıllardır kadın gm çıkmıyor" diye hesap etmişlerdir. sonra bayan satranç oyuncularının yeterli puan alamadıklarını farkedip, dengelemek zorunda kalmışlardır. pozitif ayrım yapmak isterken cinsiyetçiliğin de kralını yapmışlar. ben bayan olsam bu imkandan faydalanırım, ooh 100 puan az alarak ben de usta olacağım, mis gibiymiş... satranç ile alakası olmayan feminist tipler "bu ne kepazeliktir" diyebilir ama aktif olarak lisanslı satranç sporcusu bayanlar bence memnundur bu uygulamadan.