bugün

sevgiliyle ilk buluşma için tavsiyeler

aslında başlık (bkz: sevgili adayıyla ilk kez buluşacaklara tavsiyeler) gibi bir şey olmalıydı ama neyse.

bu bölümü üç başlık altında toplayabiliriz:
1-)hazırlık aşaması
2-)buluşma aşaması
3-)sık sorulan sorular

1-)hazırlık aşaması:
-ilk olacağı için tabii ki er kişi heyecanlı olacaktır,bu durumu biraz daha hafifletmek için buluşma anı hayal edilip derin derin nefes çekilerek gerginlik azaltılmalıdır.

-adam gibi bir diş macunu,diş fırçası,diş ipi alınmalıdır,zira bir kızın topladığım verilere göre erkekte en dikkat edeceği yer dişlerdir,zaten konuşurken ağzınızın ve gözlerinizin içine bakacaksınız,bu da sanırım yeterli.

-şimdi de traş bölümüne geldik,erkeklerin çoğunun nefret ettiği hadise ne yazık ki.elli kuruşluk 3 bıçaklı samurai'ler vardı en son bu iş için kullanılabilir ama eğer kaliteli olsun diyorsan tabii ki gilette fushion tavsiyemdir,kılları ters açılardan çıkan yüzlere çok iyi gelir.traş köpüğü ve tabii ki traş sonrası losyon da alacaksın,hatta bunları zaten kullanman gerek,öyle kayış gibi suratın olmasın.bilhassa losyonun kokusuna dikkate edinilmelidir.

-saçlar kısmında da dikmek mecburiyetindesin,david villa saçı uygun olacaktır,aslında dik de nasıl dikiliyorsa dik olsun ama saçlar çok da uzun olmamalı,emo memo derler madara olma sakın.

-üst baş kısmına geldik şimdi de.aslında bu bölümde yapılması gereken şey,en yakındaki bir kızdan tavsiye almaktır zira sözlükte bir şeyler çiziktirmeye kalksam olmaz,kişinin tipine göre değişecektir,bu konuda abla,anne,kız arkadaş sana sağlam yardım eder ama eğer kimseye danışamıyorsan,sana şöyle diyebilirim:
gençsen kesinlikle spor bir giyim olmalı;kot pantolon üzerine gömlek,gömlek üzerine bu mevsimde koyu renkli bir kazak ya da kazak yoksa kotun rengine uyumlu bir ceket iyi olacaktır,ama kesinlikle siyah bir ceket giyilmemelidir,polat alemdar sağolsun o işin bir karizması kalmadı.ayakkabı ise şu soğuk günlerde bot olmalıdır,hem kot pantolonun altında cool duracaktır hem de botun o ağırlığı kişiyi ağırbaşlılık konusunda uyaracaktır.

-altın kol saati takma,yüzük hiç takma,mümkünse takılardan uzak durulmalı,eğer illa bir şey takılacaksa,gümüş bir kolye takılmalıdır boyna.

2-)buluşma aşaması:
-üstteki tavsiyeler en azından bir düşünüldükten sonra mekan seçimine değinelim.
arkadaş sakın yemek yeme!simit hiç yeme.mümkünse bir nescafe tarzında içecek iste.mekanın kızın evine yakın olmasına dikkat et.
-mekan seçimi ayarlandıktan sonra,yapılması gereken oraya kızdan önce gimektir.
-ilk karşılaşmadaki şaşkınlıktan sonra kızı öpmeye falan kalkma,elini sık,sıcak bir tebessüm fırlat kâfi.
-annengiller nasıl tarzı absürt sorular sorma,muhtemelen ailesiyle tanışmadın kızın,yavşaklığa lüzüm yok.
-kızın gözlerine bak ve öyle konuş,ellerin daima masa üstünde olsun,konuşurken onları sıkça kullan ama fatih terim gibi oryantal yaptırma.
-çıkaracağın ses tonu rahat olan bir ses tonu olmalıdır,ancak bu şekilde cool olabilirsin.
-konu açmakta zorlanacaksın elbette,bu ilk olduğu için kendini jest,mimik ve duruşunla anlatmaya bak,ama sadece kızın konuşmasını bekleme,salak forumlarda yazan kızlar felefe ve edebiyatı bilen erkeklere bayılır sözünü aklından çıkar,öyle olsaydı sana bu tavsiyeyi veren kişi plajda kızlarla takılır,ne uludağ ne ekşi sözlük'ten haberi olurdu.
-edebiyat,felsefe,psikoloji,siyaset...böyle bilimsel ve ilimsel konulara girme,zira kızın daha ilgi alanını bilmiyorsun,onları sonra konuşursun,zamanın olacak.
-evet şimdi konunun bam teli!Ben nasıl konuşacağım?Nerden konu bulacağım?Yapman gereken tek şey kızın kendi iç ve dış dünyası hakkında sorulara yönelmen,hobileri,sevdiği filmler,dinlediği müzik grupları,en sevdiği renk vs. bunları sor ama aldığın cevaplara muhalefet etme,sonra edersin,sen de o nefeslenirken kendininkileri söyle,sormasa bile söyle,amaç orada birbirinizi tanımak.
-kız konuşurken arabalarda sallanan o hayvan başları gibi kafanı sallama,her kız bundan hoşlanmaz,ama put gibi de bakma suratına kızın,az önce dedim,jest ve mimiklerini kullan baş sallamak yerine ve kız konuşurken ciddi bir tavır alma,yüzünde bir rahatlık bir gevşeme ifadesi olsun ama bunu da abartma.
-sohbet konusunu da bulduk,sıra geldi kızın hakkında ne düşündüğünü öğrenmeye.er kişi sevgili çay veya kahvesini içiyorken onun yüzüne bakmalı,insan bazen bilmeden farklı objeler araclığıyla duygularını yansıtır,demek istediğim meşrubatını içerken ya da yemek yerken mutlu bir ifade varsa işler iyidir,ama bu ifadeler yoksa da ümitsizliğe düşülmemeli bu tavsiylerin dışına çıkıp yaratıclığın ortaya çıkarılması gerekmektedir,ama fazla da zorlamamak lazım.

3-)sık sorulan sorular:

s:peki hesap olayı nasıl halledilecek?
c:kız ortak ödeyelim derse sorun çıkarılmamalı ama ses çıkarmazsa çaktırmadan ödenilmelidir.

s:ayrılırken ne yapacağız?
c:ikiniz de memnunsanız zaten tavsiyeye lüzum yok,ama kızın kafası bulutluysa elini sıkılmalıdır,kızın gideceği yer uzaksa hiç değilse durağa kadar beraber yürünmelidir.

s:kızdan sonraki randevu nasıl istenir?
c:çüş lan bu kadar tembel olma,doğrudan sor işte.

s:bu kadar şey yazdın bize referans göstersene şovmen?!!
c: (bkz: kaynak götüm)
güncel Önemli Başlıklar