bugün

moderatörden cevap beklemek

yazarların hakettiğidir.

bizler susmak zorunda olduğumuz için, sizler de zaman zaman sadece gördükleriniz ve tek taraflı dinleyerek sahip olabildiğiniz bilgilere malesef inanarak, ona göre yorum yapmak durumunda kalıyorsunuz. sizi anlıyoruz, biz de anlaşılmayı istesek de bunu başaramayız, sınırlarımız var.

yazarlar çok akıllarına takılan soru işaretleri, çelişkiler, vb. adına, bazen bu işin iç yüzü nedir? bu yazar böyle böyle diyor ama bu doğru mu? Siz bu yazarı kolluyor musunuz? diye sormalı. Biz de formatın izin verdiği kadarı ile size dürüstçe cevap veririz. Bdv bunun için var. Sorulmadı.. Ama bazen cevap almak için de sorulmuyor, zaten yaptığımıza kesin kanaat getirilerek direkt suçlanabiliyoruz. Peki, ya öyle değilse..?

öyle zamanlar oluyor, bazı yazarlarımız kendilerinin dediği işlemi yapmadık, kendi entrylerini sildik, kendilerini çaylak ettik diye bile kızmaktan öte düşman oluyorlar bize, ellerinden geleni yapıyorlar kötülemek adına da. Tabi biz susmak zorundayız.. ne diyelim.. Bizlerin de bir yazarın meselesini, başka hiçbir yazarla konuşma yetkimiz yok, olamaz da.

biz kimse için kimseyi çaylak yapmayız, silmeyiz, kimseye ayrıcalık tanımayız, kimseyi bir diğerinden üstün görmeyiz, kimsenin işlemini kişisel algılayıp yapmayız. işte tam da bu noktada, evet biz kimiz de bunları sizlere layık görelim? bizler de sizler gibi zamanında yazar olan, zaman içerisinde bu görevle kimliklendirilen, mevcut teknik gereği hiçbir işlemi gizli olmayıp, tüm yönetim ekibinin gözleri önünde şeffaf olarak yapan, hala sizler gibi yazar olan, hatta sizin kadar bile yazar olamayan sıradan insanlarız. siz yazarlar emek veriyor yazıyorsunuz, daha gelip bir de onları siliyoruz değil mi.. bizler ise işlem yapmaktan arada sırada birkaç döküntü bırakırsak işte hepsi o.

malesef görevimizi format kuralları kapsamında yerine getirdiğimiz için, istemeden bazı yazarları kırıyoruz, bazılarını güldürüyoruz, bizi dalgaya alan da var, takmayan da. Ama yazarlar ya da entryleri için hangi işlem yapıldıysa, o yazar bunu haketmiştir, emin olun. şahsi işlem yapan tek bir moderatör yoktur, zaten öyle biri moderatör olamaz, bu kimliğe de yakışmaz. Neden böyle bir hobimiz olsun.

Hiçbir yazarı bile isteye ya da birilerinin demesiyle çaylak yapmadık, çaylaklığı hakettiyse çaylak oldu. hiçbir entryi silerken mutlu olmadık, bazen ''keşke bir de tanım da ekleseydi'' deyip üzülerek ve tebessüm ettiğimiz entryleri silmek zorunda kaldık, kimsenin hesabı da bir başka yazar için asla silinmedi, silinmez, silerken de bir mutluluk içinde değiliz.

Fake hesap kullanmıyorum. Diğer modların hesabını görmem yasak olduğu için onları kontrol edemedim tabi * ama onların da buna ihtiyacı yok. kimseyi tanımıyorum, bahsi geçen yazar ya da yazarları da tanımıyorum, bu yazarlar benim abim, ablam, kardeşim de olsaydı zaten yine onlara ayrıcalık göstermezdim.

gerek başlıklar açılarak, gerek nick altlarına yazılan entryler, gerek eklenen görseller, ''işte olay kesinlikle bu şekilde oldu'' denilmesi ve daha niceleri.. bunlara hep birlikte şahit olduğumuz bazı durumlar adına, size söylenebilecekler bizler için sınırlı. Ancak olaylar hiçbir şekilde böyle olmadı, kimse için kimse çaylak olmadı, kimse yüzünden kimse silinmedi ve bir moderatörün görevine yakışmayacak şekilde yapılan ithamların, atılan iftiraların, yakıştırmaların hiçbiri doğru değil. çok net bir şekilde sizlere sadece bunu söyleyebilirim.

Her yazarımızın yazdıkları, varsa şahsımıza attığı mesajları, bdv ler, iletişim kısmı, görselleri ile birlikte bizde saklıdır, bizim emanetimizdir. Bunları aleni bir şekilde ortalığa çıkarmak zaten kurallarımıza aykırı olduğu gibi, bizim de karakterimize yakışmaz.

bu kadarını bilmek sizlerin de hakkı diye düşünerek yazdım. başka hiçbir amacım yok. bana ve zaman zaman da diğer moderatör arkadaşlarıma kızmaya devam edebilirsiniz, bu platformda özgür olduğunuz gibi, bizler için düşüncelerinizde de elbette özgürsünüz. biz her şeyi göze alarak, çok olaylar yaşayarak bu yolda yıllarca yürüdük. bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz, format adına değişen hiçbir şey yok çünkü. Ama sizlerle farklı bir yolda yürümüyoruz, bunu bilin.

uzun oldu. bir yazar uzun entry yazınca, altına acımasızca eklediğimiz o bkz yi eklemeyin olur mu? *
son olarak, Bu sözlükte en çok güveneceğiniz insanlar moderatörlerdir, bunu asla unutmayın. ama siz yine de kimseye güvenmeyin, her şeye inanmayın. tüm yazarlarımıza da, moderatörlere de sabır ve sağlık diliyorum. Herkese iyi geceler.