bugün

2020 ekonomik krizi

enflasyonun kasten düşük gösterilmesi sahtekarlığının kaçınılmaz sonucudur.

marmara üniversitesi işletme bölümünden sözde mezun olmuş şahsım diyor ki "faiz enflasyonun nedenidir"!... böylece ekonomi konusunda temel seviyede bile bilgisi olmadığını, aldığı sözde diplomanın uyduruk olduğunu ispat etmiş oluyor. o zaman faizi arttıracağın yere sıfırla, enflasyon da sıfırlansın değil mi ya?

kardeşim, sen kalkıyorsun %10 olan faiz oranını %15'e çekiyorsun ama millet hala dövize, altına hücum ediyor, kurlar artıyor... neden? bir kere, faize %5 eklemek bile sahtekarlığın itirafıdır. doğru hesaplanan bir enflasyon olsa, ona karşılık gelen faiz bu kadar çok arttırılabilir mi? neden arttırılsın?

millet neden dövize, altına hücum ediyor? çünkü sahtekarsınız, çünkü enflasyonu kasten çok düşük hesaplıyorsunuz, çünkü elinde para olanlar aptal değil, tl'de tuttukları paranın gerçekte %25-30 seviyesinde olan enflasyon karşısında eriyip gideceğini biliyorlar.

ama sıra emekçinin maaşına zam yapmaya gelince, sahte enflasyon hesaplamalarınıza göre zam yapılıyor! halkı soyuyorsunuz, halkı yoksullaştırıyorsunuz, halk düşmanısınız...

(bkz: akp pişmanlıktır)