bugün

malının zekatını vermeyen dinci

Malının zekatını vermeyen müslümandır. Sadece dinci olunca farz gerisine farz değil gibi bir algı yanlış. Müslüman olan herkese farzdır. Sorumluluk aynıdır. Bu bir. ikincisi, zekat vermeyen müslüman kimse, ahirette azap ile tehdit edilmiştir. Tıpkı namazda olduğu gibi. Hatta daha ötesi, namazları da kabul olunmaz. Sadece kendini kandırır. Ayrıca vergi gibi yasal yükümlülükler zekat yerine geçmez. Sadaka da zekat yerine geçmez.

Zekat verilmeyen müslüman toplumlarda mali suçların artması kaçınılmazdır. Hırsızlık gasp yağma cinayet dolandırıcılık v.s. ayrıca fuhuş intihar gibi suçlar da.

Müslüman bir Bir toplumda zekat yaygın değilse orada sosyal adaletten söz edilemez. Zira orada zulüm vardır. Zekat bir iane yada yardım değil bizzat haktır. Bu gönül rızası değil ilahi bir emirdir. Zenginden alınıp fakire dağıtılması ise devletin üzerinde olan bir vebaldir. Şayet devlet bunu kendisi yapmıyorsa o halde o ülkede yaşayan tüm müslümanlar yani kamu bu vebale ortaktır. O halde başlarına ne gelirse birlikte, hep beraber çekerler. Zekat laikliğe de aykırı değildir..
güncel Önemli Başlıklar