bugün

gelişmiş zenci ülkesi

Nijerya en çok nüfusa sahip olan afrika ülkesi, gsyih' da da birinci ancak en fakir ve az gelişmiş ülkeler arasında.

Güney afrika ise gsyih' da ikinci, dünyada hızla gelişmekte olan ülkeler arasında. Refah seviyesi en yüksek afrika ülkesi olmasına rağmen gelir eşitsizliği ırk tabanlı çizilen bir eğriye sahip.( sonradan gelen emperyalist sülaleler)

Hor gördüğünüz afrika ülkesi, türkiye' nin 3/2' si büyüklükte bir ekonomiye sahip ancak kişi başına düşen gsyih' si türkiye' nin üç katı. Yani türkiye ile güney afrika' yı kıyaslarsak coğrafya kader olmaktan çıkıyor. Komşu yunanistan' dan iki kat büyük bir ekonomi' ye sahip, bir türk vatandaşı 3/1 güney afrika vatandaşı ediyor ve g20' de olan bir ülke! Tek fark güney afrika' da insanlar bilim için kafa patlatırken yunan sirtaki yaparken tabak patlatıyor, güney afrika' da maymunlar kafasına muz düşsün diye beklerken türkiye" de insanlar kafasına çay düşsün diye bekliyor!

Atatürk' ün gençliğe hitabesi' nde dediği gibi "Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir." ancak ayağa kalmak bizim elimizde. Merak etmeyin! Coğrafya kader olsaydı şu anda türkiye cumhuriyeti diye bir devlet olmazdı.