bugün

osmanoğulları

Soyu Osman beye dayanan ve çok uzun yıllar Osmanlı devletini yöneten hanedan. Delisiyle velisiyle sairiyle bilim adamıyla dil bilimcisiyle hayalperestiyle bir çok sultan yetişmiştir devletin başına içlerinden.

Yüzyıllık yalnızlık kitabında aynı aileden gelen çocukların nasıl dedelerine, büyük dedelerine veya büyük amcalarina çektiği anlatılıyordu. Nasıl ailenin ve bireylerin yazgilarının sanki genlerle aktarılıyormus gibi yeni doğan çocuklarda bile ortaya çıktığını anlatıyordu kitap.
Osmanoğulları bizim için yüzyıllarca süren bir yalnızlığın kitabıdır. Biz yok oluştan 100 yıl sonra bile hala onları izleyenler olarak bu hikayenin ursula iguaran'ıyız.
Hangi padişahın hangi dedesine benzediğini, hangisinin hangisinin günahı oldugunu, hangisinin sonunun hangisine benzediginu, hangisinin geçmişte hangi dedesinin yaptığı hangi hatanın bedelini ödediğini filan konuşuyoruz.

Yüzyıllık yalnızlıkta da kasabayı kuran o aile yok olmuştu, arkalarında yıkık dökük bir ev ve var olmaya çalışan bir kasaba bırakarak.