bugün

ayrılıkçı türkler

düşünüyorum da...
bugün anadilde eğitim diyen cahiller (türkçe kürtçe ingilizce vs diller de eğitimin anadili olmaz) kürdistan kurulsa, kürdistan devleti anadil kürtçe eğitim olacak kararı alsa, bu anadil diye sayıklayan cahiller çoluğunu çocuğunu fransızca ingilizce italyanca eğitim veren özel okullara yazdırmak, devlet okullarında bu dillerde eğitim istemek ve bu okulların kürdistan da kurulmasını istemek için veya türkiye de okutmak için silahı eline alıp dağa çıkarlar.

siz neyi tartışıyorsunuz allah'ınızı severseniz?

kürdistan kurulacak olsa ve kaçınılmaz olarak mübadele (nüfus hareketleri ) olacağını hesap edebiliyor musunuz?
kurulacak kürdistan haklı olarak tc içinde kürtlerin haklarını savunmak için masaya oturacak.
tc ne yapacak?
mesela...
1- tamam diyecek, kürdistan içimizde ki kürtlerin hakkını savunabilr diyecek.
al sana azınlık hakları. içimizde ki kürtler bundan zarar görecek. örn: antalya da çalışıp biriktirdiği parayı iş yeri sermayesi kazancını diyarbakıra kafasına göre aktaramayacak. seyahat vatandaşlık sosyal statüleri başta olmak üzere her türlü hakları ve özgürlükleri yeniden tanımlanacak.

2- böyle bir durumu kabul etmeyecek.
tc de olan kürtlere dönüp kendini kürt olarak gören (vatandaşlık bağlılık olarak) giden gitsin türk olarak gören (ırk değil, vatandaşlı bağı olarak tarif eden) kalan kalsın diyecek.
tc bizi eziyor, dilimizi yok ediyor, kültürümüzü yaşayamıyoruz diyenler ya gidecek ya da böyle söylemi bir daha edemeyecekler.
ne bileyim, kaçak elektrik kullanan hırsızlar devletin elektrik parasını tahsil etmek için kapısına geldiğinde devlet terörü diye ağlayamayacaklar.
anadilde eğitim isteyen kürdistana gitsin diye bizzat devlet teşvik edece ve anadilde eğitim alamıyoruz diyen öküzler olmayacak.

siz kürdistan kurmayı veya kürtlerden ayrılmış bir tc kurmayı okey de 4 kişi masa kurmak mı sanıyorsunuz? ne insanlık dramları yaşanır bilyor musunuz?
bu cahil halk ile düğünde halay bile kurulmaz.
bu halk ile yaşanacak insanlık dramlarını hayal bile edemezsiniz.
trump'ın meksika sınırına duvar örmesi gibi kürdistan ile aramıza duvar örmemiz bile bizi kurtarmaz, kardeş savaşı kaçınılmaz.