bugün

abdurrahman dilipak

Sırf milli mücadele dönemine karşı olduğundan resmi tarihin yalan olduğunu savunduğu için ailesindeki kimse okumasın diye elinden geleni yapmış kimsedir. Zaten bu itibarla mantıklı bir insanın kendisi hakkında ilaveten yazacağı pek bir şey olmamalı ama yine de şunu da söylemeliyim ki Okuduklarından çok büyük sonuçlar ve kazanımlar çıkartamadığı ortada. Nitekim tarihçi olmamasına karşın sürekli tarih kitabı yazmış olmakla övünüyor. Sahiden entelektüel bir insan ben tarihçi değilim diyip, buna kalkışmazdı bence.

Düşünsene fransız değilsin, fransız filolojisi bitirmemişsin ama fransız gramerinin kitabını yazdım 3 cilt diyorsun.

Neden diyorlar... bir müslümanın da yapabileceğini göstermek için diyorsun mesela.

Yahu sana islam atatürk’ü veya cumhuriyet tarihini yalanlamak için tarihçi gibi davran diye bir misyon mu tanıyor sence?

Kadıköy’de gezen tebliğciler bile daha faydalı kıyaslayınca islam için. Gerçi bu medyatik mütedeyyin takımının da derdi hep görünenden başka da, herkesin kendi bileceği şey.

Bir de laikliği taraftarı da bilmiyor, muhalifi de bilmiyor diyor. Laiklik Katolik kilise ideolojisidir diyor. (Oha ama neyse..) Sanki tek bir laiklik tipi var gibi...

Tamam abdurrahman hocam. Onu da sen biliyorsun. Dini de, ateizmi de, marxismi de, diyalektik materyalizmi de... bunlar sen doğarken sana malum olmuş. Biz aciz kullar böyle debeleniyoruz işte, en çok sen bilirsin.

Senden gayrı bu toprağa adam mı gelmiş? Herkesi cebinden çıkarırsın sen. Hayyaşa.
güncel Önemli Başlıklar