bugün

allah zaman mıdır

izafi olarak eğer Allah bir kavram olsaydı bu pek ala gerçekten ilk akla gelen zaman olurdu. Burada ki durum ise aslında bir tapınma şekli değil daha çok betimleme maksatlı.

Allah'ım sıfatlarını düşündüğümüz zaman, ezeli , ebedi, Samed, semi... Gibi sıfatları var. Zamana uyuyor mu pek âlâ. Ancak zamanın ötesinde bir durum ve olay olduğu için o zaman Allah zamanla kısıtlı olamaz. Çünkü o kadar geniş bir zaman var ki her şeyi kontrol edebilecek güçte bir şey. Oysa zaman tek başına var olmaz.

Bir saatin çalışması için dahi enerji gereklidir. Enerji içinde iş gereklidir. işin oluşması içinde yer çekimi mukavemet ve çeşitli ivme gereklidir. Bunların tamamımi bize kitlesel çekimden de bir tutam ekleyince on numara bır zaman dilimi bırakıyor. işte tam bu noktada zamanı aslında oluşturan şeylerin de olduğu açık.

Uzayda Zaman yoktur. Marsta geçen zamanla dünyada geçen başka. Bunun sebebi sadece izafi değildir. Sebebi marsın Kendi öz kütle çekimi güneşe olan uzaklığı manyetik kuvvet çekimi v.s

Hulâsa olarak, zaman eğer tek başına yeterli olsaydı Allah'a ait olurdu. Oysa bu kadar çelişki ve gelgitler içinde zaman da tıpkı biz insanlar gibi Allah'ın bir sıfatı yansımasıdır. Çünkü hem aynı zamanda ebedi ve ezeli hatta baki olmak bunun ispatı niteliğinde.

P tarafından,
Zaman ve ötesi,
güncel Önemli Başlıklar