bugün

ertuğrul gazi nin babasının gündüz alp olması

görsel

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Refik Arıkan, katıldığı bir konferansta çok ilginç bir iddia ortaya atarak, Ertuğrul Gazi'nin babasının Gündüz Alp olduğunu ileri sürdü.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Refik Arıkan, Ertuğrul Gazi’nin babasının Süleyman Şah değil Gündüz Alp olduğunu söyleyerek, "Osman Gazi'nin kestirdiği sikkede (para) "Osman bin Ertuğrul bin Gündüz Alp" (Gündüz Alp oğlu Ertuğrul oğlu Osman) kaydının bulunması, bu konudaki tartışmaları sonlandırıyor. Gündüz Alp’in mezarı Beypazarı yakındaki Kırgı diye bir köydedir" dedi.

Uzunçarşılı ve Françes gibi tarihçiler de Bizans kaynaklarını delil göstererek, Gündüz Alp isminde birleşiyorlar. Ertuğrul Gazi’nin büyük oğlunun adının Gündüz olması da babasının ismini oğluna verdiğini düşündürüyor. Keza Osman Gazi’nin kestirdiği sikkede (para) de "Osman bin Ertuğrul bin Gündüz Alp" (Gündüz Alp oğlu Ertuğrul oğlu Osman) kaydının bulunması, bu konudaki tartışmaları sonlandırıyor" dedi.

https://www.google.com/am...-babasi-gunduz-alp,863489