bugün

atakan a en güzel tedavi tecavüz diye adam

facebook hesabı din, allah, peygamber gibi şeylerle dolu organizmadır. adamlık o itin ne haddine!

dindarlar neden böyle?

not:

sorumu cevaplayan çıkmadı, ben cevaplayayım:

bunların ne dini, ne peygamberi, ne tanrıyı gerçekten inananlar (sayıları sanıldığından çok azdır) gibi algılama gibi bir kabiliyeti yok. dini savunuyorum, peygamberi savunuyorum, allah'ı savunuyorum (ne haddineyse?) diye sağa sola kuduz gibi saldırırlar. aslında savunmaya çalıştıkları gerçekten algılayamadıkları bu kavramlar değil, ezik benlikleridir. aşırı öfkeleri, had, ölçü, ayar bilmezlikleri hep bundandır. nasıl ki aşırı fanatik futbol taraftarları "takımım için yapıyorum" ayağına olmadık işler yaparlarsa, bunlar da benzer işler yaparlar. zira dinle bağlantıları fanatik takım taraftarının takımıyla bağlantısıyla aynıdır. bakın "benzer" demiyorum, aynıdır diyorum.

birisi ezik kişiliğini diniyle, diğeri takımıyla bütünleştirir, ondan sonra aklına gelen her boku yer. görünüşte, biri dini, ötekisi takımı için yapıyordur! ne ki küçük aklınca birileriyle hesaplaşacak, böylece bir ezik olduğu gerçeğini kendisinden gizleyecek ama şahsen, şahsını, şahsi bir davasını (mesela ağzına sıçan patronuyla olan davasını...) ortaya koyarak kimseyle hesaplaşacak götü olmadığı için, din, takım gibi geniş kitlesi bulunan, mühim bir gücü olan kavramların arkasına siper eder sefil varlığını. şahsen ve kimseden destek almadan baş etmesi gereken hayattaki gerçek sıkıntıları mevzubahis olduğunda o cevvaliyetin onda birini göremeyiz. bir dava güdebilmesi için illa bir gücün arkasında olmasına ihtiyacı vardır.

işin acı tarafı, bunun farkında bile değildirler. bunları dünyanın en iyi yalan makinasına bağlayın, dinim için yapıyorum, takımım için yapıyorum deseler, makina "doğru söylüyor" der. öyle maldırlar....