bugün

sözlük yazarlarının itirafları

* uzunca bir zamandır her şeyden ve herkesten kaçıyorum. kaçtıkça içime kapanıyorum. iletişim yollarımı teker teker kapatıyorum. kapattıkça bundan haz duyarak daha da içime kapanıyorum. fakat bu önü alınamaz bir hâl aldı. sonunda bir hayalete dönüşmem an meselesi.

* en son işimden çalıştığım son parayı almadan ayrıldım. bilerek almadım ve almadığımdan bahsetmedim bile oraya. gururum üç kuruş paradan daha önemliydi. çoğu insan kerizlik der o, o ayrı.

* bazen bi kızım olsun istiyorum. ama sonra şu an kızım olsa 20'sine geldiğinde ben 47 yaşımda olacağım deyip üzülüyorum. sebebini ben de çözemedim.

* yağmur yağdığında salyangozları yol ortasından teker teker topluyorum. ama sonra da hayatlarına müdahale ettiğimi düşünüp üzülüyorum. yine de her yağmurda ezilmesinler diye köşeye koymaktan alıkoyamıyorum kendimi.

* eminönü'nde yediğim ekmek arasından tırtıl çıkmıştı. neyse ki ben onu ısırmadan yere düşmüştü. ama yine de onu arayıp ayak altı olmayan bir yere koymak istedim. sonrasında orada çalışan biri ne aradığımı sorduğunda deli demesinler diye ''kolyemi düşürdüm'' diyebildim. işin kötüsü adamcağız da benimle aramaya başladı. ama olmayan bir kolyeyi! tamamıyla büyük bir dramdı. özür dilerim beyamca..

* çalabildiğim enstrümanlara başkaları içinde çalamıyormuş gibi davranıyorum. ''eheaha çalsana bi yea'' denmesinden nefret ediyorum. ama sanırım çok fazla pratiğe döktüm bu huyumu. galiba artık sahiden çalamıyorum.

* enstruman demişken, yeni bir keman alamama sebebim sadece maddiyatla ilgili değil. istesem en âlâsını alabilirim iyi bir zamanlamayla. galiba öncekinin akıbetinden mütevellit alamıyorum. kırılması hoş olmadı, sanki hayaleti hâlâ boynumda bir buse.

* arada bir aynada kendime denk gelince çapkın bir bakış atıyorum kendime. öpücük falan attığım da oluyor.

* prangalar her zaman ayağa takılmazlar.

* son dönemime dair ilaçları kafama göre kullanıyorum. insanların ilaç baskısından nefret ediyorum. siktirin gidin önce kendinize çeki düzen verin. belki o zaman ben ve benim gibiler sentetiklere maruz kalmazlar. hı? ne dersiniz? ben de öyle düşünmüştüm.

* gece uyuyamıyor olmak aslında uyumamak olabilir. gündüz hayatından çocukluğumdan beri kaçıyorum. geceler güzel, geceler iyi.

* eski öğrencilerimden biriyle karşılaştım geçenlerde. yaşladığım ve bu süreçteki amaçsızlığım daha farklı vurdu yüzüme. teşekkürler dünya.

* okumaya devam mı ediyorsun sahiden yabancı? siktir git zıbar lan. saatin kaçı olmuş. melatonin dengenizi siktirtmeyin.