bugün

evlerde toplu ölümler

Psikolog değilim lakin bu tür fiillerin tek bir sebebi kesinlikle yoktur.

1. Evvela sağlıklı bir aile ve akrabalık ilişkisi olsa kişinin intihar etmek şöyle ki ;
Bir derdi olur yakınlarıyla paylaşır yakınları yardımcı olmaya çalışır. Kişi veya kişiler onun derdi ile dertlenen yardımcı olan birilerinin görürse hayata tutunmaya devam eder.

2. Tabi ki ekonomik , sosyal ve akrabalık ilişkileri zayıf olsa da ekonomik olarak iyi ise kişi zaten sosyallik ve ilişkiler arkasından gelir neden intihar etsin ki.

3. Onur ve gurur olguları. Kişiler içinde bulundukları zor durumu anlatmaya veya yardım istemeye utanıyorlar neden çünkü esasen halka yardım etmesi gereken kamu otoriteleri tarafından hor görülüyor , muhatap alınmıyorlar. Uzun yıllar kendi emeği ile çalışmış kimseye muhtaç olmamış bir kişinin birilerinden yardım talep etmesinin psikolojik bir yükü var muhakkak. işte bizler hem toplum hem de devlet otoritesi olarak göze sokmadan , minnettarlık ve karşılık beklemeden insanlara yardımcı olmalıyız ama öyle değil ne yazık ki nasıl mı şöyle;

Günümüzde yardım anlayışı klasikleşmiş dernekler ve vakıflar bünyesinde "Aaaa doğuda bir okul varmış hadi kitap gönderiyoruzzzz" demekten öteye gitmiyor sosyal sorumluluklar.
Doğudaki okula şeklen kitap gönderiyoruz tamam bu da iyi bir şey ama yanıbaşımızdaki arkadaşımızın , komşumuzun sorunlarını bilmiyor ona yardımcı olmaya yeltenmiyoruz.

Sonra vay efendim biri çıkıyor dinsizlikten oldu , biri çıkıyor işte Tanrı böyle yapıyor...
Ya her olayı kendi ideolojinizin lehine yorumlamaya utanmıyor musunuz biraz insanlık biraz sadece...
güncel Önemli Başlıklar