bugün

babanla ilgili bir anı paylaş

Buraya yazmaya değecek güzel bir anımı hatırlamıyorum. Muhakkak güzel, mutlu anlar da geçirmişizdir babamla ama nedense insanın aklında genelde travmatik olan olaylar kalıyor. Şimdi buraya küçükken beni dövdüğü anıları mı anlatayım, yoksa bana yaptıklarını anneme de yapmaya kalkmasından sonra onu dövdüğümü mü anlatayım sözlük?
Ya da durun durun aklıma yazabileceğim trajikomik bir anımız geldi. Sevgili babacığımın benim üzerime ne kadar düştüğünü, ne kadar ilgilendiğini anlayabileceğiniz bir anı.
Lise 2 ye gidiyorum. Okulda sık sık disiplin suçları işlediğimden okul yönetimi, hocalarım falan velimi çağırıyorlar. Ben de sürekli annemi getiriyorum, yaptıklarımı anlatıyorlar ve annem de bana gereken cezayı veriyordu. Her ne kadar gereken cezayı veriyor olsa da hocalarım buna pek ikna olmadıklarından önümüzdeki ilk veli toplantısında babamı görmek istediklerini söylediler. Adamlar haklılar amk 2 haftada bir velimi okula çağırıyorlar ve bir kere bile babamı göremiyorlar. Neyse babama durumu anlatıyorum baba ille de seninle konuşacaklarmış veli toplantısı yarın bizim sınıfta olacakmış seni kesin bekliyorlar diyorum.
Babam derin bir of çekip bana o efsanevi sorusunu soruyor; kaça gidiyorsun lan sen? Sahi ya kaça gidiyordum ben?
Bir baba düşünün sözlük, oğlunun kaçıncı sınıfa gittiğini bile bilmeyen ama her fırsatta arkadaşlarının çocuklarının başarılarını anlatıp senden adam olmaz diyen bir baba...