bugün

tarım bakanının tarım destek müjdesi

hayırlı destekler, hayırlı müjdeler...

bizim bir tarım bakanımız var, bekir pakdemirli.
gelmiş geçmiş en başarısız tarım bakanı olur kendileri. kardeşi de fethullahçı terör örgütüne üye olduğundan dolayı cezaevinde ayrıca.

bakan bey dün bir müjde verdi.
bakan beyin verdiği müjdeye göre bugün(20.09.2019) tarihinde saat 18.00'den sonra çiftçilere tc kimlik numaralarına göre tarım desteği ödemeleri yapılmaya başlanacaktı.
https://www.dha.com.tr/ek...-aciklamasi/haber-1712095

başlanmadı mı? başlandı.
ödemeler yapılmadı mı? yapılıyor...

fakat yapılan ödemeler 2018 yılına ait.
yani, bakan bey'in müjde olarak verdiği tarım desteği ödemeleri aslında hükümetin geçen sene çiftçiye ödemesi gereken destekler.

2018 ödemelerini 2019'un eylül ayında yapıyorlar, 2019 desteklerinin ne zaman yapılacağı meçhul.
ve bakan bey bunu "müjde" olarak sunuyor.
görsel

milleti aptal yerine, keriz yerine koyuyorlar resmen.

şimdi akp'liler gelip "destek vermek zorunda mıyız" diyebilirler.
peşinen onları da yanıtlayayım.
evet hükümet çiftçiye destek vermek zorunda, bu ödemeleri yapmak zorunda, bu keyfi bir uygulama değil, anayasal bir zorunluluk.

bakan bey ve akp'liler bilmiyor olabilir, ama bakınız 5488 sayılı tarım kanunu'nun 21. maddesi gayet açık.

--spoiler--
madde 21 – tarımsal destekleme programlarının finansmanı, bütçe kaynaklarından ve dış kaynaklardan sağlanır. bütçeden ayrılacak kaynak, gayrisafi millî hasılanın yüzde birinden az olamaz.
--spoiler--

yani çiftçiye yapılacak olan destekler anayasal bir zorunluluk, seve seve değil, seve seve destekleyeceksiniz çiftçilerimizi.

ama bakın burası çokomelli, yasaya göre hükümet tarım desteğini gsmh'nin yüzde 1'inden az olmayacak şekilde yapmalı iken, akp hükümeti 2017 yılında tarım desteği olarak gsmh'nin yüzde 1'inin yarısından daha az bir meblağ destekleme yapmış. yani çiftçinin hakkını gasp etmiş.

yazdık bunları daha evvel;
(bkz: devletin tarıma verdiği destek/#40505134)

ha bu hakkı gasp edilen çiftçi yine gidip bunlara oy veriyor ya, onlara da müstehak aslında...

kendi yasal hakkını aramayan, kendi yasal hakkının gasp edilmesine ses çıkarmayan çiftçilere, 2018 desteğini 2019'da ödemek, bunu da "müjde" olarak sunmak da normal bence.
onu da vermeseler, ona da ses çıkarmayıp "din elden gitmesin" diyerek akp'ye oy vermeye devam edecek milyonlar var bu ülkede.