bugün

harp okullarında fetö yapılanması

yıllarca türk silahlı kuvvetlerine sızan fethullahçı terör örgütü mensuplarının özellikle 2008 ve akabindeki yıllarda takım, bölük ve tabur komutanı seviyesinde makamları işgal ederek harbiyedeki etkinliğini arttırdığı ve askeri lise kaynaklı örgüt mensubu olmayan atatürkçü düşünme sistemini benimsemiş bu milletin gerçek subay adaylarını, harbiyelileri eğitim adı altında çeşitli işkencelere maruz bırakarak komuoyunda şok mangası olarak bilinen yolla kendilerinden olmayan askeri öğrencileri okuldan ayırmaya zorlayan yapılanmadır.

harp okullarının asıl kaynağı askeri liselerdir. soruları çalarak askeri liseye sızdırdıkları kişiler askeri liseden sonra kara harp okulu intibak eğitiminde menteşte gölgede tüfek bakımı yaparken, tabiri caizse yatarken malum terör örgütü mensupları kendilerinden olmayan askeri lise kaynaklı harbiyelileri asfalt eriten menteş sıcağında hem fiziksel hem de psikolojik olarak sindirmeye çalışmış, bir tür yıldırma politası izlemiştir. örneğin 2009 kara harp okulu intibak eğitiminde 60 askeri öğrenci daha 2. günden okuldan ayrılmıştır.bu süreçte sivil kaynaklı harbiyeli adayları sayıları neredeyse askeri lise kaynaklı askeri öğrencilerin 2 katıdır. bölük eğitim alanına intikal ederken arkasından şokcu olarak tabir edilen askeri lise kaynaklılar sıçrayarak ya da sürünerek bölüğü takip etmektedir. fiziksel olarak bu tarz işkencelere bedeni kaldırmayan bir öğrenci vefaat etmiştir. eğitim zayiatı, organ yetmezliği diyerek olayın üstünü kapatmışlardır.bir askeri liseli ayrılmak istediğinde bavulunu toplayıp giderken sivil kaynaklı bir harbiyeli adayı ayrılmak istediğinde fetöcü komutanlar 3 gün yatak istirahati verip sen bir düşün diyerek ayrılmasını engellemekteydiler.

bir diğer okuldan atma yöntemi ise paraşüt kursu. kurs süresince sakatlanma gibi durumunuz olduysa askeri öğrenciyseniz askeri öğrenciliğe devam edemez raporu verilip okulla ilişiğiniz kesilir (asker hastanelerindeki fethullahçıların yine şokçu olarak tabir edilen askeri öğrencileri sahte raporlarla ilişiğini kesmesi ayrıca bir konudur.). eğer aktif görevde bir subaysanız ve bu tarz bir sakatlanma durumunda sınıfınız değişir muharip sınıftan yardımcı sınıfa geçersiniz. bu kursa katılmak için gönüllü olmanız ve dilekçe vermeniz gerekirken dilekçe yazan-yazmayan fethullahçı terör örgütüne mensup olmayan askeri lise kaynaklı "gerçek harbiyeliler" kursa gönderilir. sebebi ise böyle bir kursta sakatlanma ihtimali yüksek olduğundan dolayı askeri lise kaynaklı harbiyelileri okuldan atmaktır.

başka bir yöntemleri ise disiplin puanı. kılık kıyafet, ütü, ayakkabı boyası, yatak-dolap düzeni gibi çeşitli bahanelerle muntazam olmasına rağmen savunma yoluyla disiplin puanını düşürerek okuldan atmaktaydılar.

hatta amerikaya düzenlenen bir geziye ingilizcesi iyi olan harbiyeliler yerine bu fethullahçı terör örgütüne mensup çoğunluğu sivil kaynaklı ingilizce seviyesi kötü olan askeri öğrencilerden oluşan 60 kişilik bir grup gönderilmiştir. 15 temmuz 2016dan sonra amerikaya giden askeri öğrencilerden oluşan bu grubun terör örgütünün başı fethullah güleni ziyaret ederek elini öpmeye gittiği ortaya çıkmıştır.

bunlar sadece yüzeysel olarak yazdığım birkaç örnek buz dağının görünen yüzü bile değil. fethullahçılar harp okullarında yıllarca türlü türlü hainliklerle binlerce askeri öğrencinin canını yakmış, kendilerinden olanları rahatlıkla mezun ederken atatürkün yolundan sapmayan gençlerin hayalleriyle oynamıştır.