bugün

menzilcilerin bilvanis çiftliği ve buhara köyü

son birkaç gündür gündemde olan köy.
başlığın ilk entrysinde menzilcilerin 2003'te burada bir çiftlik aldığını ve bu çiftlikte çalışmak için gelen sofilerin buradaki arazilere evler yaptığını ve 2009 yılında da buranın köy statüsüne geldiğini yazmıştık.
(bkz: #41687679)

bakın, oluşuma bakın.
2003-2009 arasında burada menzil yapılanması oluyor.
devlet elektrik, su getiriyor, köy yapıyor burayı.
okul da yapıyor.

ve bu sene menzilcilerin buhara köyünde yapılan okula devlet tarafından çevre köylerden öğrenciler gönderilmeye çalışılıyor.

devlet tarafından evet.

şu haritaya bakınız;
görsel

haritada gördüğünüz ahiler, göktepe ve kaldırımköy'de ikamet eden çocukların buhara'da yapılan ilköğretim okuluna gitmesi zorunlu yapılmış.
sivrihisar milli eğitim müdürlüğü bu 3 köydeki çocukların buhara köyündeki okula gideceğini, aksi takdirde ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanamayacaklarını belirtmiş.

bu 3 köyde yaşayan 60 aile ise çocuklarını menzil tarikat merkezi olan buhara köyüne göndermeyi reddedip boykot yapmaya başlamışlar.

bakınız, geçen sene de bu köylerdeki çocuklar okula gidiyorlardı. yine yakındaki bir başka köy olan ertuğrul köyündeki yavuz gülerce ilköğretim okuluna gidiyormuş çocuklar, üstelik veliler de gayet memnunmuş.
ama bu sene bu çocukları menzil'in köyündeki okula gitmeye zorluyorlar.

neden?

hatta çocuklarını menzil'in köyündeki okula göndermek istemeyen aileler için Eskişehir il Milli Eğitim Müdürü, Sivrihisar ilçe Milli Eğitim Müdürü, sivrihisar jandarma komutanı ve Sivrihisar Kaymakamı köyleri ziyaret ederek aileleri ikna etmeye çalışmışlar.
görsel
görsel

neden çocukları menzil'in köyünde okumaya zorluyorsunuz?
misal benim aklıma bir şey geliyor.

çocukları okula servis ile götüreceksiniz, ama ders bittikten sonra servisler birkaç saat sonra gelecek, bu birkaç saati de çocuklar menzil'in bilvanis çiftliğindeki dergahında geçirecekler böylece tarikata yeni sofiler kazandırılacak.

haksız mıyım?
şüphesiz ki haklıyım. bakın tarikatçılar köydeki okula gelecek öğrencileri beklemeye başlamış bile;
görsel
görsel

konunun her açıdan takipçisi olacağız.

konu ile ilgili haber kaynakları;
https://www.sozcu.com.tr/...kat-okulu-isyani-5327318/
https://halktv.com.tr/gun...n-koye-yollamak-i-404371h
https://www.aydinlik.com....isyani-turkiye-eylul-2019
http://www.esgundem26.com...na-kefil-olun-h24044.html