bugün

aynı anda 4kadınla evlenme izni veren kutsal kitap

Aslinda yazmayacaktim ama Kurani savunacagim diye sacma sapan argumanlar sunup dahada battigini farkedemeyenleri gorunce yazmamak elde degil.

Fazla laf kalabalagi olmasin, polemik olmasin diye madde madde yaziyorum.

(Tahminen) herkesin bahsettigi sure Nisa suresi(4/3). Ne diyor tercumesinde : Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle (sahip olduğunuz câriye ile) yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir.

Soru 1 : Oksuz kizlara adaletli davranamam deyip 3-4 tane baska kadinla evlenmenin mantigi ne ? Oksuz olmayan kadinlarin gunahi ne ?
Soru 2 : Cariye diyerek cariyeligi, yani koleligi onaylamasi sizce dogru mu?
Soru 3: Yok savas zamani, yok bilmemne zamani diye hangi zaman diliminde, hangi sartta kac kari alinir, surenin neresinde goruyorsunuz ?
Soru 4: Neden bu hak sadece erkeklere veriliyorda, kadinlara verilmiyor ? Tarih boyunca erkekten cok daha fazla guc sahibi, maddiyat sahibi kadinlar var toplumda. Gunumuzde bile 4 kocanin karnini doyurabilecek bir ton kadin var. Cinsel yonden desen erkegin bir noktada pili biterken, kadin 4 erkegide idare edebilir. O zaman nerede kadin erkek esitligi ? Neden bu hak sadece erkege veriliyorda, kadina verilmiyor ?

su yazilanlar baska bir kitapta yaziyor olsa sabahtan aksama kadar elestireceginiz, dalga gececeginiz konulari sirf inandigini soylediginiz kitap yaziyor diye savununca komik oluyor.