bugün

feminizm

Feminizm...
Valla ne olduğuna pek aklım yetmez.
Neden mi?
Bir klitoris sahibi değilim. Duygularını bilemem...
Empati de yapamam.
Gerçekten, sağlıklı ve tutarlı bir empati yapmak isteyen erkek ilk önce gay olmalı.
Kadınları anca o zaman anlarız.

Feminizm konusunda ahkâm kesmeye Haddimiz olmayarak şunu söyleyebiliriz ki; feminizm, erkeğin doğurduğu gayrimeşru çocuktur.
Evet, erkeklerin daha sorumsuz ve sorunsuz yaşamı kadınlarda "ben de istiyorum" tepkisini ortaya çıkardı.
Katherine hepburn "Kadın gibi değil erkek gibi yaşadım. Canım ne istiyorsa onu yaptım, kendimi geçindirecek kadar para kazandım ve yalnız kalmaktan korkmadım." Demesi aslında bilinç altında kadının erkeklere özenir bir durumu ortaya çıkarıyor.

Kadın farkında olmadan doğasını ret ediyor ve erkeğe benzemeye çalışıyor. Erkek yaparsa zampara çapkın kaçamak, kadın yaparsa orospuluk olmasını ret ediyorum.
Tek eşlilik kadın için zorunluluk erkek için değil, bunu da ret ediyorum.
Ama her kadın önüne gelen ile yatsın ve 3-5 adamla evlensin de demiyorum.
Kadın erkeğin seviyesine çıkmak yerine erkeği kendi seviyesine çekmeli.

Ben nasıl 3-5 erkekle evlenemiyorsam sen de evlenemezsin demeli.
Ben nasıl bir sadakatsizlik ile veya her beğendiğim erkek ile yatıyorsam orospu oluyorsam sen de orospu olursun demeli.
Tartışmayı klitoris testis seviyesinden olgusudan ayırıp ahlak değer saygı sorumluluk gibi insan olma erdeminden ele almalıdır.
Ortaçağ Hıristiyanların sadakatsiz kadının suratına kızgın demir ile damga yapmalarını eleştirme yerine konuyu neden erkeklerin de suratı dağlanarak onlar da sadakatsizlik için damgalanmıyor demeli.

women's social and political union kurucularından ve ingiltere'de kadınların oy kullanması için savaşan, rekor sayıda hapse giren emmeline pankhurst "Kadınların başarılı olamayacağını düşünen sizlere şunu söylemek isterim: ingiliz hükümetini bu pozisyona getirmeyi başardık. Hükümet artık şu alternatifle yüzleşmek zorunda: Kadınlar artık ya öldürülecek ya da oy kullanacak" derken o zaman olduğu gibi bu zaman da kadınlar celladına özeniyor celladı gibi olmak için savaşıyor, Emmeline pankhurst gibi insanlara en büyük zararı veriyordu

1700'lü yıllarda romanlarında kadın figürünü kahramanları ön plana çıkarıp romantizm ile klasik Fransız edebiyatını değiştiren a. L. G. De stäel bir erkek olmadığıma memnunum, yoksa bir kadın ile evlenmek zorunda kalacaktım derken siz kadını aşağılık olarak gördüğünü mü sanıyorsunuz yoksa kadının tarihsel olarak hep celladına benzemek için verdiği mücadeleye mi dikkat çektiğini sanıyorsunuz?