bugün

tuzla piyade okulu

buradaki ilk ay ölümdür. yanaşık düzen eğitimleri, istikamet cezaları ve gece yarısına kadar süren evrak işleri sizi psikolojik olarak oldukça etkiler. hiç bitmeyecek sanırsınız. gece yatağa ancak 12 de girebilirsiniz. sabah tekrar 5.30da kaldırırlar. günler bitmek bilmez.
bölükler arasında pek bir fark yoktur. her bölükte illa süründüren, çök kalk yaptıran bir komutan vardır. ilk ay şu sözü aklınızdan çıkarmayın: ne kadar .ikerlerse .iksinler zamanı durduramazlar.
kantindeki piç erlerlerle kavga edersiniz, bölükteki bazı bencil göt askerlerle kavga edersiniz, komutanlardan bol bol fırça yersiniz. ve bu ilk ay içinde bir de intikal geçirirsiniz. intikalde, sırtınızda 25 kilo çantayla 25 km yol yürütürler. burada yapmanız gereken çantaya battaniyedir ıvır zıvırdır doldurmamaktır. çanta şişkin gözüksün yeter. 10 kiloya kadar çaktırmadan indirin. yoksa yolu tamamlamak çok zor olur.
zor da olsa yemin töreni vakti gelir. tören rahatta beklersin beklersin sonra bi yürüyüş yapılır ve tören biter. 2 günlüğüne memleketine gidersin. hasret giderirsin.pazar akşamı tekrar okulu görmek inanılmaz bir moral bozukluğu yapar. ama merak etmeyin 2. ay ilk ay kadar zor değildir. dersler başlamıştır artık. derslerde uyuyabilirsiniz.(tabi komutan ters değilse). dersler, sınavlar, atışlar derken bu 2. ay eğlenceli bile geçmiştir. çünkü arkadaşlarınızla iyice kaynaşmış olursunuz, önceden tırstığınız asteğmenlerle arkadaş bile olmuşsunuzdur. dersleri, sınavları hiç takmayın kafanıza. hepsinden kalsanız bile asteğmen olursunuz. ama sizi çalıştırmak için çok korkuturlar. şimdiye kadar kalan olmadı ama bu sene olucak gibisinden saçmalamalarda bulunurlar. sallamayın. 2.ayda kalk saati artık 6 olmuştur. hatta kahvaltı yapmam dersen 6.20ye kadar uyuyabilirsin. zaten yatma saati de artık 12 değil 8-9 a kadar düşmüştür. 7-8 arası etüd olur. sakın bekleme, aynen tüy. her akşam yoklama alıcaz kimse çıkmasın derler. hiç bi skim de olmaz. alsalar bile öbür gün en fazla fırça yersin. ve 2. ay da artık bitmiştir.
3. ayda artık herşeye karşı kaşarlanmışsındır. her türlü entrikayı bilir duruma gelirsin. eğer fırça yemekten korkmuyorsan, gururumdur zarttır zurttur demiyorsan 2. ayda bile çoğu şeyden arazi olmayı becermeye başlamışsındır. 3. ayda kura heyecanı herkesi sarar. zaten eğitim filan da pek bişey kalmaz. kalsa bile artık herşey arkadaşlarınla eğlence olmaya başlamıştır. kura günü gelir çatar. dua etmeye başlarsınız. kuranın sırası hiç önemli değildir. sonuncu bile çekseniz en iyi çekebilirsiniz. hudutçular doğuya gider zma ve gzpt batıya gider.piyadeler ise istanbul civarında kalırlar. arkadaşlarınızla aynı yere düştüyseniz son hafta hüzün yerine sevinç vardır.
son hafta artık asteğmenler zimmet devredeceklerdir. her bokun sayımı yapılır. pusula mı kayboldu? parası sizden toplanır. yemekhanede tabak mı kırılmış? parası sizden toplanır. dürbün mü kırılmış? parası sizden toplanır. zorla yıllık aldırırlar. son hafta harcamadığınız kadar parayı askeriyeye dökersiniz. ama herşeye lanet etmişsinizdir. şu acemilik bitsin dersiniz. mezuniyet töreni provaları insanı bayar ama yapıcak bişey yok. en nihayetinde tören yapılır ve 2 haftalık dağıtım izni ilaç gibi gelir.(istanbul çekmeyenler için)
güncel Önemli Başlıklar