bugün

34 ab 2255 plakalı mercedes maybach brabus

bu adama " yaa bana bi 100 euro versene elektrik parasını yatıriim" desen, vermez. o arabaya en az 20 öğrenci - o da en az- okutulur valla...kiraları falan da ödenmek kaydıyla hem de...200 bin euro´ya üniversite´ye yeni kürsü açarsın,lan... kocaman kütüphane yaptırırsın. kitap kaç para 2 euro 3 euro bişey...100 bin kitap alırsın resmen...100 bin kitap hangi türk kütüphanesinde var?...

acayip bişey bu harbiden...çok acayip...

bi de makam arabası diye bi kavram bi tek amerika´da var. bi politikacıların- o da şansölyenin falan- bi de çok büyük şirketlerin, porsche, daimler, audi opel falan...şoförlü makam aracı olur. başka kimsenin makam aracı olmaz. metroyla git hıyarağası, derler adama...

benim eski karımın bi arkadaşının kocası bi süt şirketinde yönetim kurulundaydı, bayaa hali vakti yerinde bi herifti...adam amsterdam´a falan gidiyodu...uçakla gidiim yaa böyle çok uzun oluyo, diye sormuştu, reddetmişlerdi...amsterdam´a trenle giderdi adam. öyle makam arabası falan yoktu yani...

öyle şoförlü lüks makam aracı kültürü ingiltere´de var mı bilmiyorum, ama amerika´da var, onu biliyorum. çin´de rusya´da falan da varmış. ama almanya´da isveç´te, danimarka´da falan yok.

sadece trenle çok seyahat ediyosan, alman demiryolları sana bi kart veriyo, indirimli seyahat ediyosun. bi tek o var. onun parasını da şirket veriyo, onun dışında sana maaş veriyolar, bütün harcamalarını o maaş´tan yapıyosun.

almanya´da kendine şoför tutsan, maaşını cebinden vermek zorunda kalırsın. o külfetin altına şirket girmez burada. şirket sahibi adam kendi üstüne kayıtlı kişisel arabayla kendisi kullanarak işini görür burada.

ya da dediğim gibi tren çok yaygındır, herkes trene biner.

mesela bi tren garında heilbronn şehri belediye başkanının trene bindiğine şahit olmuştum. demek ki onun da makam arabası yok.

türkiye parayı har vurup harman savuruyo harbiden. bi devletin sırtı böyle yerden kalkmaz, haberiniz olsun da...ben söylemiş oliim de.
güncel Önemli Başlıklar