bugün

hayali alman vatandaşı olmak olan çocuk

aklıma çocuğu amerikan pasaportuna sahip olsun diye orada doğum yapan ünlüleri getirmiştir. onlara bu kadar tepki gösterildi mi ? hiç hatırlamıyorum. pek çoğu da hükümet yanlısı isimlerdi. peki bir çocuğun böyle bir hayali var diye tepki göstermek haklı mı, hiç sanmıyorum. bu ülkenin vatandaşı olup da zararı olan o kadar çok insan var kim. ama bu çocuğu eleştirenlere göre onlar vatansever oluyor.

çocuğun hayali haklı bir istek. ne yapsın her sene değişen sınav sistemi olan bir ülkede mi okumak istesin? ne yapsın ezbere dayalı bilgiler verilen bir sistemde mi okumak istesin? hepsini geçti diyelim. istediği kadar bilgiye donanıma sahip olursa olsun. bir işe girmeye çalıştığında bu özelliklere değilse birilerinin yakını olmadığına bakılıp da vasıfsız birinin kendi önüne geçmesini görüp hakkının yenmesini mi izlesin?

bu çocuğun bu hayali kurmasına neden olan siyasilere ise ülkenin yarısı tapıyor. eleştirilmeyi geçtim, tapıyor. bakın sadece eğitimden gittim yaşam şartlarına bile girmedim bu arada. ve özet olarak, ülkenin şu an içinde bulunduğu hali zaten bu çocuğa olan tepkiler gösteriyor.