bugün

sigarayı bırakmak

Zor oldu ama 2 yıl öce bıraktığım illet.
11 yaşımda başladım sigaraya önce 1 dal alıyorduk arkadaşlarla onu hepimiz içiyorduk. Sonra biraz özgüven geldi tabi tek tek dallar alıyor okul çıkışında, bir güzel parkta içiyorduk. Orta okulu bitirdiğimde artık paket taşır olmuştum.
Kızlara hava olsun diye lisede okul önünde sigara yakıp gidiyordum. Acaba biri bana bakıyor mu diye gözlerimle süzüp öyle yakıyordum sigarayı.(salaklık işte)
Lise bittiğinde artık bir keştim günde 1 paketi geçiyor, ailemin verdiği bütün parayı sigaraya yatırıyordum.
iş hayatına atıldığımda günlük mola hakkımı daha fazla kullanmak için her molada 2 şer sigara içiyordum. Hatta ve hatta yemek sonrası 3 sigara içmişliğim de sayısı hiç azımsanmayacak kadar çoktur.
2 sene önce mart ayında durup dururken metrobüs’te nefesim kesildi. Amaaannn dedim, geçer birazdan dedim ve oracığa yığıldım. Evet kalp krizi geçiriyordum. Hemen beni apar topar hastaneye kaldırdılar ve ölümün bu kadar yakın olduğunu hissedince, anladım ki tütün seni sadece oyalıyor.
2 sene oldu bırakalı, ilk başlarda zorlandım lakin zamanla alıştım. Hep aklıma o metrobüste ki son tutulma geldi aklıma. Bıraktıktan sonra yaklaşık 13 14 kilo aldım(bunun yanında hastanede verilen serumun etkiside çok). Spor ve sağlıklı beslenmeyle onunda üstesinden geldim.