bugün

dolar kurunun 8 20 de çakılması

e öyle.

kızılordu berlin´e girene kadar alman halkı savaşı kazanmak üzere olduklarını düşünüyorlardı. biz tv´de kaç kere seyrettik, yaşlı almanların tv´lerde "bilmediğimiz bir dili konuşan askerler geçmeye başladı, bizim caddeden, ve tv´de hala wehrmacht´ın ne kadar başarılı olduğunu anlatıyolardı" dediklerini.

kuzey baden-württemberg´de amerikan 61.ordusu kasabalardan geçerken onları "ingilizce konuşan alman askeri" sananlar olduğunu duydum ben...yani bu fanatiklik öyle bişeydir ki, karşıdan sherman tankları destekli amerikan askeri geçerken, bunlar kesin bizim çocuklardır, diye düşünebilirsin.

bunlar yaşanmış bu dünyada.

bechtesgarden da hitler´in müfrezesini esir almışlar- onlar çok fanatikti- tiyatro oynuyolar, sanmışlar.

bir başka fanatik yerde koskoca amerikan ordusu caddeden geçerken- ki güney almanya´nın en güzel şehirlerinden biriymiş orası o ana kadar, üç kişi amerikan askerlerine ateş açmış, 3-4 amerikan askeri ölmüş- var ya alman halkı o amerikan askerleri öldüren almanları alkışlamış.

derken emir gelmiş, ordu o şehirden çıkartılmış, o gece b-17 flying fortrtessler - sayı olarak 400 (dörtyüz ağır bombardıman uçağı aga !!) !! uçak bütün gece o şehri bombalamış...şehirde taş taş üstünde kalmamış.

amerikalılar o ölen 3-4 amerikan askerinin öcünü çok kötü almışlar.

tarih 12 nisan 1945...savaşın bitmesinden 3 hafta önce.

fanatizm böyle bir şeydir.
güncel Önemli Başlıklar