bugün

dolar kurunun 8 20 de çakılması

öncelikle bir vatandaş olarak olmamasını dilediğim durumdur.
dolar inince veya çıkınca bunu sidik yarışı haline getirmek bence hassasiyeti olmayan bir davranış biçimidir.
evet hafta başında yurt dışında türk lirası karşısında doların başlangıcı 6.15 olarak bekleniyordu, türk lirası faiz oranları artırılınca beklentileri boşa çıktı. bir hamleye geçici bir hamle ile cevap verildi. tabi bu zararı çıkarmak isteyenler için esnek ekonomimiz her zaman açık bir kapıdır.

ve demokrasiler oy çokluğu ile gelen partiyi ya da kişileri iktidar sıfatı ile bize sunmaktadır. muhalefet ise iktidarın noksanlıkları sunmak üzere mecliste görevlendirilmiş halkın vekilleridir. normalde ikisinin de kamu yararı gözetmesi gerekmektedir fakat ülkemiz ; refah seviyesi ve akabinde eğitim düzeyindeki geriliğin sayesinde sadece dış güçlerin eli olan siyaseti izlemektedir.

bu ülkeye bir sefer büyük bir lider geldi o da 1938 yılında ebedi uykusuna uyudu. ne yazık ki ondan sonra ki iktidarlar ki bugün başımızda bulunan iktidar dahil ülkenin ilerlemesinden ziyade insanları ayrıştırmaya, şova yönelik siyaset yapmaya devam ettiler.

şimdi doların çakılması veya yükselmesinden prim kazanan taraflar varsa iktidardan farklı bir görüşleri yoktur. bireysel anlamda verilecek en iyi tepki mesleğini en düzgün şekilde icra etmek ve buna bağlı olarak ; avrupa ve amerikanın açık pazarı olan ülkemizi kendi ürettiğimiz mallar ile donatıp, ihracata yönelmektir. bu bir gün ya da on yıllık görevimiz değildir bu ömrümüzün sonuna kadar yapmamız gerek bir görevdir. herkes kendi ayıbını örtüp en iyisini yapmaya çalışırsa o zaman dolardan başka konuları konuşmaya zaman ve refahımız olacaktır.

lafla peynir gemisi yürümez..!!