bugün

boğaziçi üniversitesi eril şiddet ifşası

komik buldum. onların fikridir, saygı duyarız, ama 4 tane tipleme kadınlara bişey demiş diye tümevarımcılık yapıp, bunu genele yayma durumuna da "genellemek" derler.

yazıyı uzun olmasına rağmen okudum- itiraf ediim arada bazı yerleri atladım-, bir grup kadının entel dantel kelimeler kullanarak boğaziçi üniversitesini çocuk tecavüzlerinin yaşandığı basit kuran kursları seviyesine indirme girişimini gülünç buldum.

fikir özgürlüğü çerçevesince fikirlerini söylemişler, ancak bu şahısların yaptıkları genellemelere katılmak mümkün diildir. yazdıkları metine sorulacak sorular var ve bu şahıslar bu sorulara cevap veremezler. mesela ben boğaziçi´nde öyle bir kadın erkek ayrımcılığı yapıldığını gözlemlemedim. ona katılmıyorum.

yazdıkları şey "dedikodu" dan ibaret bişey. yok kadın cinsel birliktelik istememiş de ya da istemiş de yok adam şeyini kadının vajinasına sürmüş de...

bu metni yazanların ne kadınları ne boğaziçini ne de erkekleri tanıdiklarını düşünüyorum.

onlara bu satırlardan söyleyebileceğim tek şey "abartmayın kardeşim !!" olur.

sistem seni boğaziçine kadar getirmiş, herhangi bir ayrılık gayrılık görmemişsin, orada da birey olarak kendi haklarını kendin savunacaksın, adamı istemiyosan suratına bi tane tokat sallıycaksın, olacak bitecek. yok eğer tacize uğramışsan polise gidersin...

boğaziçine kadar gelmiş adama da bunu söylememiz lazımdı. boğaziçindeki kadınlar da lütfen bu kadarına akıl erdirsinler. bazı cümleleri zaten hiç anlamadım.

ne o en sondaki "yaşasın kadınların dayanışması" kelimeleri? neye karşi dayanışıyosun kardeşim? erkeklere karşı mı?...oldu olacak bi de silah falan dağıt bari.

ne ayaksınız kızım siz.

-) entel dantel kelimeler kullanmadan konuyu çok uzatmadan yalın bi şekilde yazmayı öğrenin. millete "biz sizden daha akıllıyız" mesajı vermeyi bırakın.

-)dedikodu babından şeyleri bildiri dediğiniz şeylerin içine taşımayın.

-) dayanışmayı bu türden genellemelerle kurmaya çalışmanızı kimse doğru bulmak zorunda diil.

-) siz fikrinizi söylersiniz, ama biz de söyleriz.

şahısların yayınladıkları bildiri bi halta yaramayan bir bildiridir. boğaziçine kadar gelmiş bir kadının "ben daha fazla hak istiyorum" demeye hakkı yoktur. oraya kadar gelmişsen, kendi hakkını kendin korumayı öğreneceksin, devlet size kadınsınız diye koruma veremez. unutun onu.

biz kadın haklarını sonuna kadar savunuyoruz. ancak kusura bakmazsan, siz işin bokunu çıkarmışsınız...her türlü "bok çıkarmaya" karşı olmak lazım.

çok fazla uzatmayın, entel dantel muhabbetleri geçin, türkçe yalın bir dildir. basit, herkesin anlayabileceği bir dil kullanın.

abartmayın kardeşim, abartmayın.